Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla (%10)

Propolis Nedir?

Propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından elde ettiği tamamen doğal bir arı ürünüdür. Propolis, kovan girişini davetsiz misafirlerden korumak ve kovanda istenmeyen mikroorganizmaların gelişmesini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Propolisin içeriğinde %50 oranında bitkisel reçine, %30 oranında mumlar, %10 oranında uçucu ve aromatik yağlar, %5 oranında polen ve %5 oranında flavonoidler, fenolikler, terpenler ve enzimler gibi biyolojik olarak aktif bileşenler doğal olarak bulunur. Propolisin faydalı etkileri, içeriğinde doğal olarak bulunan fenolik ve flavonoidler gibi aktif bileşenler sayesindedir.

Propolis Neden Özütlenmelidir?

Propolis kovandan çıktığı ham haliyle balmumu ile karışık olduğundan insan vücudunda biyoyararlanımı %2 oranındadır yani sindirilmeden vücudumuzdan atılmaktadır. Propolisin vücudumuz tarafından sindirilebilmesi için uygun teknolojiyle özütleme işleminden geçmesi ve içeriğindeki balmumunun uzaklaştırılması gerekmektedir. Böylelikle, propolisin zengin besin bileşiminden yararlanılabilir damla yani sıvı formu elde edilir. Bu teknik bir işlem olup uzman gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır. Ayrıca özütleme sırasında ham propoliste bulunan balmumu tamamen ayrıştırılmalıdır. Özütleme işleminde, propolisin içerisindeki fenolik ve flavonoid bileşenlerin maksimum düzeyde elde edilmesi önemlidir.

Propolis Nedir

Propolis Nasıl Özütlenmelidir?

Propolisin, sadece su veya bitkisel yağlar ile özütlenmesi mümkün değildir. Su ile beraber çözücü olarak mutlaka etanol, glikol, gliserol gibi gıdadan elde edilme ve antioksidan maddeleri taşıyan işlem yardımcıları da kullanılmalıdır. Çünkü sadece bu maddelerin varlığı ile propolisin etken maddeleri özüte geçer. Doğru çözücüler kullanılarak özütlenmiş propolis ise insan vücuduna yaklaşık olarak %90-95 oranında biyoyararlılık sağlamaktadır.

Anadolu Propolisinin Farkı

Propolisin farklı kıta, bölge ve bitki türlerinden elde ediliyor oluşu, bileşimini birbirinden farklı kılmaktadır. Anadolu coğrafyası, bulunduğu konum itibariyle endemik bitki örtüsü çeşitliliği açısından zengindir ve bu bölgeden elde edilen arı ürünleri de yüksek kalite ve besin içeriğine sahiptir. Örneğin, Anadolu propolisi Dünya'da fenolik zenginliği ve çeşitliliği açısından en değerli propolistir. Genellikle poplar (kavakgiller familyası) tipi olan, Anadolu Propolisi’nin rengi kahverengidir. Suya karışır özellikte olan Anadolu Propolisi Özütü, suya damlatıldığında da suyun rengini sarı yapar. Ayrıca hiç şeker içermediği için tadı acımtıraktır. Kokusu kendine has ve keskindir.

BEE’O Propolis, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden uzmanlar tarafından geliştirilmiş TÜBİTAK inovasyon ödüllü özütleme teknolojisi ile Türkiye’nin ilk yerli ve patentli propolis üreticisidir. Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirilen “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle kovandan sofraya izlenebilir bir şekilde Anadolu coğrafyasından elde edilen propolis, arı sütü, ham bal, arı ekmeği ve poleni tüm dünyaya sunmaktadır.

BEE’O’nun patentli saf Anadolu propolisi (A.P.E.®) içeriğinde; kafeik asit fenetil ester, kafeik asit, kumarik asit, kuersetin, ferulik asit, sinnamik asit, ramnetin, pinosembrin, resveratrol, apigenin, krisin, luteolin, hesperidin, hidroksibenzoik asit, epikateşin olmak üzere en az 15 farklı fenolik ve flavonoid bileşen bulunur.

BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla’yı Ne Kadar Kullanalım?

BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla’yı 4-10 yaş aralığındaki çocukların günde 10 damla, 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin ise 20 damla tüketmesi önerilmektedir.

Tükettiğimiz Damla Sayısını Ne Zaman Arttıralım?

Mevsim geçişleri gibi zorlu şartlarda veya ihtiyaç hissettiğiniz her an BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla sayısını çocuklar ve yetişkinlerde 4 kata kadar artırarak tüketebilirsiniz.

BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla’yı Nasıl Kullanalım?

BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla’yı su, meyve suyu, süt gibi sıcak olmayan gıdalarla birlikte tüketebilirsiniz.

Anlaşmalı Bankalar