Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Perga Nedir ?

Arı ekmeği, perga, arı ekmeği nedir, arı ekmeğinin faydaları

Arı ekmeği, arıların poleni kendi enzimleriyle fermantasyon işlemine uğratması sonucunda elde edilen, vitamin, mineral, protein, lif, aminoasit ve probiyotik mikroorganizmalar bakımından zengin, doğal bir probiyotik gıdadır. Polenin fermantasyonu sonucunda doğal bir probiyotik gıda olma özelliği kazanan arı ekmeği (perga); arılar için protein, yağ ve vitamin kaynağı olmakla birlikte arı sütü üretiminin de ham maddesini oluşturmaktadır.

Arı Ekmeği Nasıl Üretilir?

Bal arıları (Apis mellifera L.) tarafından toplanan polen, bal arılarının arka bacaklarında bulunan polen sepetçiğine (korbikula) konularak kovana getirilir ve polen, bal ve diğer arı salgıları ile karıştırılarak laktik asit fermantasyonuna bırakılır. Farklı enzim, mikroorganizma, nem ve sıcaklığın (35-36 °C) etkisiyle değişikliğe maruz kalan polen, iki hafta içerisinde arı ekmeğine dönüşür. Arı ekmeği, kovan içindeki petek gözlerinde depolanarak uzun süre bozulmadan muhafaza edilir.

Arı Ekmeği (Perga) Nedir ?

Arı Ekmeğinin Besleyici Değeri

Arı ekmeği (perga) içeriğinde doğal olarak bulunan pigmentler, enzimler, flavonoidler, karatenoidler, hormonlar, protein; B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, biotin, folik asit gibi vitaminler, selenyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, manganez ve fosfor mineraller ile beslenmenize değer katar. İnsan vücudunun sentezleyemediği ve beslenme yolu ile dışarıdan almak zorunda olduğu esansiyel aminoasitlerin tümünü içermesi bakımından oldukça değerlidir. Doğal bir arı ürünü olan arı ekmeğinin yaklaşık %20-35 protein, %3 lipit, %24-35 karbonhidrat ve %3 vitamin ve mineral içeriği olduğu bilinmektedir.

BEE’O Arı Ekmeğinin Faydaları

Doğal bir fermantasyon sonucu kovanda bulunduğu en saf haliyle elde edilen BEE’O Arı Ekmeği doğal olarak Lactobacillus ve Bacillus adı verilen probiyotik mikroorganizmalar içerir. BEE’O Arı Ekmeği’nin içerdiği probiyotik mikroorganizmalar, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

BEE’O Arı Ekmeğini Nasıl Tüketmeliyiz?

BEE’O Arı Ekmeğini, yetişkinlerin günde 1-2 tatlı kaşığı, çocukların ise günde ½-1 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir. BEE’O Arı ekmeği (perga) doğrudan çiğnenerek veya süt, meyve suyu, yoğurt gibi ılık veya soğuk gıdalara ilave edilerek tüketmesi önerilir.

Anlaşmalı Bankalar