Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE'O Güneş Serisi ile Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Denizlerimizin Temizliğine Önem Veriyor, Cildinizi Güneş Işınlarından Doğal Olarak Koruyoruz!

Kimyasal maddeler içeren güneş kremlerinin kullanımı sebebiyle her yıl denizlerimiz, 6-14 bin ton kimyasal madde ile kirlendiğini biliyor muydunuz? Kimyasal maddeler içeren güneş koruyucu kremlerin etkisine ilişkin artan endişelerle, son zamanlarda doğanın alternatiflerine yönelim artmıştır. NOAA (Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi)’ne göre, non-nano çinko oksit gibi mineral filtre içeren doğal içerikli koruyucu güneş kremler, deniz altı yaşama verilen zararı azaltıyor. FDA ise güneş kremleri için non-nano çinko oksiti güvenli kabul ediyor! Peki non-nano mineral çinko nedir?

Non-nano mineral çinko nedir?

Mineral çinko oksit, güneş koruyucu özelliğe sahip mineral bir filtredir. Kimyasal filtrelerin aksine, mineral çinko hem deniz yaşamı için hem de cildiniz için güvenli kabul edilmiştir. Non-nano ise parçacık boyutunu ifade eden bir kavramdır.

Yapılan bilimsel çalışmalar, nano parçacık boyutuna sahip taneciklerin, cilt altına penetrasyon riskine sahip olduğunu göstermektedir. Buna karşılık non-nano partiküller, cildin derinliklerine işlemez, cilt yüzeyinde kalır. Böylelikle, cildin derinliklerine ulaşmayan non-nano partikül boyutuna sahip mineral çinko oksit, güneş ışınlarını cilt yüzeyinden yansıtır ve saçar. Geniş spektrumlu koruma sağlayan non-nano mineral çinko, güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı cilt yüzeyinde fiziksel bir bariyer görevi görür. Aynı zamanda mavi ışığa karşı da koruyucudur.

Non-nano mineral çinkonun cilt üzerine etkileri nelerdir?

Anti-enflamatuar özelliklere sahip olan çinko, sivilce gibi cilt sorunlarının görünümünü hafifletmeye yardımcı olurken aynı zamanda protein ve kolajen sentezini artırmaya yardımcı olarak cilt iyileşmesini destekler. Tüm bu faydalı etkilerinin yanında non-nano mineral çinko, güneş koruyucu ürünlerde yaygın olarak kullanılan bir bileşendir ve güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu bir cilt koruması sağlar. Global olarak onaylanmış mineral bazlı tek doğal UV filtre olma özelliği taşıyan non-nano mineral çinko, çok yüksek SPF koruması sağlamanın yanı sıra beyazlık etkisi bırakmaz. Sağladığı geniş spektrumlu güneş koruması ile, güneş ışınlarının neden olabileceği cilt yaşlanmasına karşı da etkilidir.

Neden non-nano mineral çinko içerikli güneş koruyucu kremleri tercih etmeliyiz?

Non-nano mineral çinko filtre ile filtre edilmiş güneş kremleri, kimyasal filtre içeren güneş kremlerinin aksine cildin derinliklerine penetre olmaz, böylelikle toksisite riski yoktur. Cilt yüzeyindeki örtücülüğü yüksek olan non-nano mineral çinko, yüksek transparanlık göstererek beyazlık etkisi bırakmadan cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur. Pürüzsüz bir cildi destekleyen non-nano mineral çinko, kimyasal filtrelerin aksine geniş spektrumlu UVA ve UVB koruması sağlar. Deniz yaşamına zarar vermeyen non-nano mineral çinko, çevre dostudur. Bu nedenlerle, non-nano mineral çinko içerikli güneş kremleri tercih edilmelidir!




SPF 50+ PA++++ güneş koruması sağlayan BEE'O Güneş Serisi’nde Patentli non-nano mineral çinko (Micno®) ve Anadolu Propolisi (A.P.E.)® tercih ediyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için denizlerimizin temizliğine önem veriyor, cildinizi güneş ışınlarından doğal olarak koruyoruz!

Bir arı ürünü olan propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı %100 doğal bir arı ürünüdür. Kovandaki temel görevi hijyeni sağlamaktır. BEE’O Propolis Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz patentli teknolojimiz ile ürettiğimiz Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E.®) yüksek antioksidan özellik gösterir. Patentli non-nano mineral çinko (Micno®) ve Anadolu Propolisi (A.P.E.)® içeriğiyle denizlerin dostu olan ve %100 doğal bileşenlerden elde edilen BEE’O APICARE Güneş Ürünlerini ve diğer tüm cilt bakım ürünlerini incelemek için https://www.beeo.com.tr/cilt-bakimi linke tıklayın!

Anlaşmalı Bankalar