Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Arı Sütüne Dair Her Şey

Arı Sütü, Taze Arı Sütü, Arı Sütü Nedir, Arı Sütünün Faydaları

Arı Sütü Nedir ?

Arı sütü, işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladığı, kovanda yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan, krem kıvamında, beyazımsı, keskin kokulu ve ekşi-acı bir tadı olan besleyici ve doğal bir arı ürünüdür.

Arı sütü nedir hakkında detaylı bilgi için Tıklayınız.


Arı Sütü Nedir ? Arı Sütünün Fayları

Arı Sütü Nasıl Üretilir ?

Arı sütünün ham madde kaynağı, polen, su ve baldan oluşmaktadır. Genç işçi arılar poleni tüketir ve sindirir. Sindirilen polen, süt salgı bezlerinde süt üretimi için kullanılır ve ağız boşluğuna verilir. Bu aşamada süt kıvamındadır, daha sonra koyulaşır.

Arı Sütü Ne İşe Yarar ?

Bütün arılar doğduklarında aynı fiziksel özelliklere sahiptir. Fakat, kovanda tek bir arı, arılar tarafından içgüdüsel olarak yoğun miktarda arı sütü ile beslenir ve o arı diğer arılardan farklılaşarak kraliçe arıya dönüşür. Kraliçe arı diğer arılardan 2 kat daha fazla gelişir ve her gün kovana 2000 yumurta bırakarak koloninin devamlılığını sağlar. İşçi arılar 45 gün yaşarken, kraliçe arı hayatı boyunca arı sütü ile beslenerek 5-7 yıl arası yaşayabilir.

Arı Sütünün İçeriğinde Neler Var ?

Arı sütünün içeriğinde; proteinler, yağlar, karbonhidratlar, A, D, E ve B grubu vitaminleri, magnezyum, demir ve çinko mineralleri de doğal olarak bulunur. Arı sütünde ayrıca, başka hiçbir gıdada bulunmayan 10-HDA ve Royalaktin bileşenleri yer almaktadır.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir ?


Arı Sütünün Faydaları Nelerdir ?

Arı sütü, kraliçe arıların uzun yaşamının sırrı! Şehir hayatının yoğun temposuna karşı gün içerisinde tıpkı bir kraliçe arı gibi enerjik hissetmek arı sütü ile mümkün…

Arı sütü, zengin besleyici içeriği ile büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesine değer katar.

Arı sütü, içeriğinde doğal olarak bulunan değerli yağlar ile cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlar.

İlaç, kozmetik, takviye edici gıda ve diğer gıda endüstrilerinde doğal ve besleyici içeriğe sahip olması nedeniyle arı sütünden yararlanılır.

Arı Sütü Kullananların Yorumları

Arı sütünün saymakla bitmeyen faydalarını keşfettiniz mi? Arı sütünün nelere faydası var, cilt üzerine uygulanabilir mi diye merak edenler, arı sütü kullananların yorumlarını incelemek için tıklayın.

Arı Sütü Nasıl Elde Edilir ?

Arı sütünü elde etmek öyle kolay değil! Genellikle ilkbahar-yaz aylarında arı sütü toplama işlemi gerçekleştiriliyor. Arıcıların ilk olarak kraliçe arıyı kovandan güvenli bir şekilde çıkartması gerekiyor. Ardından, kovana yumurta ve larva halinde petekler bırakılıyor. İşçi arıların, yeni kraliçe arı için arı sütü ile bu petekleri doldurması amaçlanıyor. İki-üç gün süren bu işlemin tekrarlanması ile bir ay gibi bir sürede, bir kovandan yalnızca 20-25 gram arı sütü elde edilebiliyor. Arı sütünü elde ettikten sonra doğru koşullarda depolamak da önem arz ediyor.

Arı Sütü Fiyatı

25 kovanlık bir üniteden yıl içinde ortalama sadece 5-7 kg arı sütü üretilebilmektedir. Çok değerli bir besin olan arı sütünün, ekstra bir özen ve ince bir işçilik gerektiren üretim basamakları olduğu da göz önüne alındığında, fiyatı bu koşullara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Arı sütü fiyat bilgisi için tıklayın.

Anlaşmalı Bankalar