Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Beslenmeye Katkı Sağlayan Propolis


Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arıları propolisi, kovanlarının sterilizasyonu ve temizliği için kullanırlar.  Bunun yanında arılar, tüm petek gözlerini önce propolis ile kaplarlar saha sonra üzerine, balını, polenini, arı sütünü ve yavrusunu koyarlar. Bu sayede hem arının ürettiği ürünler bozulmadan kovanın içerisinde kalır hem de yavrusu sağlıklı bir şekilde gelişip, büyür.

Fakat propolis kovandan çıktığı ham hali ile insan tüketime uygun değildir. Bundan dolayı, uzman gıda mühendisleri tarafından uygun çözücüler ile özütlenmelidir. Piyasada bu konudaki başarısıyla dikkat çeken BEE’O markası hem yurt içine hem de yurtdışına uygun alt yapı ve koşullarda üretmiş olduğu propolisi ulaştırarak bireylerin doğal içeriklerle beslenmelerine değer katmalarına yardımcı olmaktadır. 

Hem “beeo.com.tr” isimli internet sitesinden hem de “beeandyou.com” isimli siteden temin edilebilecek propolis içeriği ister tekli seçeneklerle ister paket halinde oluşturulmuş şekilde satın alınabilmektedir. Propolisin öneminin farkında olup bu konuda inovatif gelişmeler gerçekleştiren marka, kaliteli propolis içeriği söz konusu olduğunda ilk sıralarda kendine yer edinerek diğer markalara nazaran kalite farkını ve tecrübesini açık bir şekilde göstermektedir.

Propolis İçeriği Nasıl Elde Edilir?

Arılar kondukları bitkilerin saplarından, yapraklarından, çiçeklerinden ve tomurcuklarından propolis içeriğini toplayıp kendi kovanlarına taşımaktadır. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi, hem beslenme hem barındırma hem de koruma görevleri için propolisten faydalanan arıların kovanlarından alınan ham haldeki propolis, direkt olarak insan tüketimine hazır halde değildir. İnsan metabolizması tarafından sindirilebilir bir içeriğe dönüşebilmesi için iyi koşullarda, herhangi bir katkı maddesine maruz bırakılmadan doğal içeriği korunarak tüketime hazır hale getirilmelidir.

Bu konuda BEE’O markasının profesyonelliğinden bahsedilebilir. Firma, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent biriminde birbirinden başarılı gıda mühendisleriyle ortak bir AR-GE süreci geçirip, ardından son teknolojiye sahip alt yapı olanaklarıyla üretim gücünü birleştirip propolis içeriğini ortaya çıkarmaktadır. 

BEE’O propolis uzmanları, patentli teknolojisi ile Anadolu propolisini uygun çözücüler ile özütleyerek, tüketicilerine sunmaktadır. 

Anlaşmalı Bankalar