Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Propolis Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Propolis, Propolis Kullananyarın Yorumları, Propolis Faydaları Nelerdir, Sıvı Propolis Nedir Propolis Zararları Nelerdir Propolis Damla Ne işe Yarar

Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı %100 doğal bir arı ürünüdür.

Propolis Nedir ?

Propolis; bal arıları tarafından ağaçların kozalak ve kabuklarından, bitkilerin tomurcuk ve filizlerinden toplanan çeşitli yağlar, polenler, özel reçine ve mumsu maddelerin karışımından oluşan reçinemsi özellikte doğal bir arı ürünüdür.

Propolis, eski Yunan’da pro (ön, giriş) ve polis (şehir) anlamında, bal arılarının kovan savunması ile ilgili olarak kullanılmıştır.

Propolis Nasıl Üretilir ?

Arılar, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı reçinemsi maddeleri, balmumu ve kendi tükürük enzimleri ile birleştirerek propolisi üretirler.

Propolis Faydaları ve Zararları ?

Arılar propolisi kovan ve diğer yaşam alanlarının iç kısmına bir tabaka şeklinde uygular. Arıların kovanlarını korumak için ürettiği propolis ile, kovan delik ve çatlaklarının kapatılması, soğuk günlerde girişin azaltılması, peteklerin tamir edilmesi, peteklerin birbirlerine yapıştırılması, petek gözlerinin parlatılması, kovan girişinin daraltılması, çeşitli arı hastalıklarından kolonin korunması, hastalık etmenlerinin etkisiz duruma getirilerek gelişmelerinin önlenmesi ve ayrıca kovana girmesi istenmeyen davetsiz misafirlerin mumyalanması; böylece çürümelerinin önlenmesini sağlanır. Propolis, kovan içinde mantar ve bakterilerin daha düşük düzeyde kalmasını da sağlamaktadır.


Propolis Nedir Faydaları Nelerdir ?

Propolis Faydaları Nelerdir ?

Propolis; çok eski çağlarda ilk kez Yunanlılar tarafından keşfedilmiştir. Arı kovanının koruyucusu niteliğindeki propolisin sağlığa olumlu katkıları olduğu o yıllarda keşfedilmiş ve insanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Propolisin saymakla bitmeyen faydaları, yapısında doğal olarak bulunan flavonoidler, fenolikler, terpenler ve enzimler gibi organik bileşenler sayesindedir. İçeriğinde bulunan flavonoid ve fenolikler sayesinde arı ürünleri arasındaki en güçlü antioksidandır. Propolis, doğal bir koruyucu olmasının yanı sıra, mantar ve bakterilerin üremelerini engelleyici özelliktedir.

Propolisin Zararları Nelerdir ?

Propolise karşı alerji oldukça nadir görülen bir durum olup propolisin güvenli doz aralığı oldukça geniştir.

Propolis Damla Nedir ?

Propolis ne demek detaylıca bahsettik. “Peki propolis kovandan çıktığı ham hali ile tüketilebilir mi?” diye soracak olursanız, propolis kovandan çıktığı ham hali ile balmumu ile karışıktır ve insan vücudu tarafından sindirilemez. Ham propolisin insan vücudunda biyoyararlanımı %2 oranındadır. Propolisin yapısında doğal olarak bulunan balmumu, özütleme suretiyle uzaklaştırılır ve böylelikle insan vücudu tarafından sindirilebilir sıvı formu, yani propolis damla elde edilir. Doğru çözücüler kullanılarak özütlenmiş propolis damla ise insan vücuduna yaklaşık olarak %90 oranında biyoyararlılık sağlamaktadır.

Propolis Damla Faydaları ?

Propolisin vücudumuz tarafından sindirilebilmesi ve zengin besin bileşiminden yararlanılabilmesi için uygun teknolojiyle özütleme işleminden geçmesi ve içeriğindeki balmumunun uzaklaştırılması gerekmektedir. Ancak, bu teknik bir işlem olup uzman gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır. Özütleme işleminde, propolisin içerisindeki fenolik ve flavonoid bileşenlerin maksimum düzeyde elde edilmesi önemlidir. Doğru çözücüler kullanılarak özütlenmiş propolis damla ise insan vücudu tarafından sindirilebilmekte ve böylelikle propolisin saymakla bitmeyen faydalarından yararlanılabilmektedir.

Propolis Damla Ne İşe Yarar

Propolis nedir ne işe yarar konusuna gelecek olursak, propolis damla, içeriğinde bulunan değerli fenolik ve flavonoidler sayesinde beslenmenize değer katar. Vücutta, çeşitli biyokimyasal süreçler sonucu oluşan serbest radikallerin yani zararlı ve saldırgan bileşiklerin zararsız hale getirilmesine ve vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Propolis Damla Nedir Nasıl Kullanılır ?

Propolis tamamen doğal bir arı ürünü olup propolisin bileşimi, kompozisyonu toplanıldığı bölgenin ekolojik yapısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Propolisin farklı kıta, bölge ve bitki türlerinden elde ediliyor oluşu, bileşimini birbirinden farklı kılmaktadır.

Propolis nasıl tüketilir konusuna gelecek olursak, doğru yöntemle özütlenerek sıvı hale getirilmiş ve en az %10 oranında saf Anadolu propolisi içeren bir özütten çocukların günde 10-40 damla, 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin ise 20-80 damla tüketmesi önerilir. Propolis damla; su, süt, meyve suyu, yoğurt, ham bal veya pekmez gibi sıcak olmayan gıdalarla birlikte tüketilebilir.

Ham Propolis Nedir ?

Propolisin kovandan kazındığı gibi, herhangi bir işlem görmemiş reçinemsi ve sert haline ham propolis adı verilir. Propolis kovandan çıktığı ham hali, balmumu ile karışıktır ve insan vücudu tarafından sindirilemez. Bu sebeple, uzman gıda mühendisleri tarafından doğru bir yöntemle özütlenmesi ve sıvı forma getirilmesi gerekir.

Ham Propolis Nasıl Kullanılır ?

İnsan vücudu ham propolisten çok az miktarda (%2 oranında) yararlanabildiğinden, ham hali insan tüketimine uygun kabul edilmemektedir. Dolayısıyla, propolisin değerli fenolik ve flavonoid bileşiminden en yüksek miktarlarda yararlanabilmek için uzman gıda mühendisleri tarafından doğru bir özütleme yöntemi ile ve doğru bir çözücü ile sıvı forma getirilmesi gerekir. Doğru yöntemlerle özütlenmiş ve sıvılaştırılmış propolis, damla formunda kullanılır.

Sıvı Propolis Nedir ?

Propolisin kovandan çıkarıldığı ham hali, sert, katı ve reçinemsi bir yapıdadır. Bu hali ile insan vücudu tarafından sindirilemediğinden, propolisin değerli fenolik ve flavonoid içeriğinden yararlanabilmek için doğru yöntemle özütlenerek sıvı propolis haline getirilmesi gerekir. Sıvı propolisi elde edebilmek için birçok çözücü kullanılabilir. Ancak, propolisten yüksek oranda fayda sağlanabilecek en iyi özütleme yöntemi, etanol ve glikol ile özütlenmesidir.

Sıvı Propolis Faydaları ?

Sıvı propolis yani propolis damla düzenli tüketildiğinde, içeriğinde doğal olarak bulunan değerli fenolik ve flavonoid bileşimi ile beslenmenize değer katar. Vücutta oluşan hücresel atıkların zararsızlaştırılmasına ve vücuttan uzaklaştırılmasına olanak tanır.

Sıvı Propolis Nasıl Kullanılır ?

Sıvı propolis yani propolis damla; su, süt, meyve suyu, ham bal, pekmez, yogurt gibi yarı katı veya sıvı gıdalarla birlikte tüketilir. Çocukların günde 10-40 damla, 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin ise günde 20-80 damla sıvı propolisin beslenme örüntüsüne eklenmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Propolis Kullananların Yorumları

BEE’O Suda Çözünebilir Damla kullananların yorumlarını ve arılardan gelen bu eşsiz, %100 doğal gıdanın olumlu etkilerini merak ediyorsanız; Propolis Kullananların Yorumları

Propolis Sprey

Propolis, doğru yöntemlerle özütlendikten sonra insan vücudunun fayda sağlayabileceği sıvı forma kavuşur. Propolis özütünün solunum yollarında kullanılabilmesi için propolis sprey formunda da üretilmesi mümkündür. Propolisin güçlü tadı, mentol ferahlığı ile propolis spreyde buluştuğunda ise hem nefesinizi ferahlatır, hem de boğazınızı yumuşatır!

Propolis Boğaz Spreyi

Propolis boğaz sprey ile rahat bir nefesin tadını çıkarın! Anadolu Propolisinin içeriğinde bulunan değerli fenolik ve flavonoid bileşimi sayesinde kazandığı koruyuculuk etkisi, virüs ve bakterilere karşı adeta doğal bir bariyer niteliği taşır!

BEE'O Propolis Damla Yorumları için tıklayın.

Anlaşmalı Bankalar