Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU ARI POLENİ, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ DESTEKLER!

Günümüzde doğal beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor. Bu bağlamda, polen adını sıkça duyuyoruz. Polen nedir, ne işe yarar, nasıl üretilir ve arı poleninin faydaları nelerdir gibi soruların cevaplarına birlikte göz atalım.

Polen Nedir?

Arı Poleni, , bitkilerin üreme sistemlerinde yer alan toz taneleridir. Bu toz taneleri, bitkilerin çiçeklerinin erkek üreme organları olan stamenlerden çıkar ve dişi üreme organları olan pistillere taşınır. Bu süreç bitkilerin döllenmesini sağlar ve yeni bitki üretimine katkı sağlar. Arılar, poleni bitkilerden toplayarak kovanlarına getirirler.

Polen Nasıl Üretilir?

Polen, arılar tarafından toplanır ve kovanlara getirilir. Arılar, çiçeklerin erkek üreme organlarından polen tanelerini toplarlar ve bacaklarındaki özel tüylerle bir top haline getirirler. Bu topları arı poleni olarak adlandırılır ve kovanlarda saklanır.

Polenin Faydaları

Polen, doğada bulunan birçok besin maddesini içerir ve birçok sağlık faydası sunar:

Zengin Besin Kaynağı: Polen, vitaminler, mineraller, proteinler ve antioksidanlar gibi besin maddeleri açısından zengindir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Polen, bağışıklık sistemini destekleyen bileşikler içerir. Bu sayede vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Enerji Verir: Yüksek protein içeriği sayesinde polen, enerji seviyelerini artırabilir ve yorgunluğu azaltabilir.

Arı Poleni Ne İşe Yarar?

Arı poleni, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, bağışıklık sistemini destekler, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur, enerji oluşum metabolizmasında rol oynar. Doğal ve besleyici bir takviye olarak arı poleni, beslenmenize değer katar.

Arı Poleni Faydalari

Arı Poleni Faydaları

Arı poleni içeriğinde doğal olarak, vitaminler, mineraller amino asitler, yağlar, lifler, karbonhidratlar, proteinler, polifenoller, fenolik ve flavonoid bileşenler ve sağlıklı bir beslenme için gerekli tüm elzem besin öğeleri bulunur.

  • BEE'O Polen içeriğindeki doğal çinko ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunurken aynı zamanda doğal demir içeriğiyle enerji oluşum metabolizmasında rol oynar.
  • BEE'O Polen içeriğindeki B2 vitamini ile yorgunluk ve bitkinliğin azalmasında rol oynar.

Arı Poleni Nasıl Kullanılır?

Arı poleni, birçok farklı şekilde tüketilebilir:

Doğrudan Tüketim: BEE’O Polen’i yetişkinler günde 2-4 tatlı kaşığı kadar, çocuklar ise günde 1-2 tatlı kaşığı kadar doğrudan tüketilebilir.

Smoothie ve Salatalarda Kullanım: Arı poleni, smoothie'lere veya salatalara eklenerek lezzet ve besin değeri katılabilir.

Bal ile Karıştırma: Arı poleni, ham bal ile karıştırılarak daha lezzetli hale getirilebilir.

Kapsül veya Tablet: Arı poleni içeren kapsüller veya tabletler, kullanımı daha kolay hale getirebilir.

Anlaşmalı Bankalar