Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Arı Poleni Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Polen, Arı Poleni, Arı Sütü Bal Polen Karışımı, Polen Nasıl Tüketilir

Arı poleni, doğal bir arı ürünüdür. Bir canlının yaşayabilmesi için gerekli olan tüm besin öğelerini içeriğinde barındırır. Ayrıca arı poleni, Dünya’da bilinen “Tek Tam Gıda” olarak geçer.

Polen Nedir ?

Bal arıları çiçeklerden nektar toplarken çiçeklerin üreme aracı olan erkek üreme taneciklerini yani polenleri de toplarlar. Toplanan nektarlar arılar çiçekten çiçeğe dolaşırken bitkilerin çoğalmasına katkıda bulunur.


Arı Poleni Nedir ? Polen Nasıl Kullanılır ?

Arı Poleni Nasıl Üretilir ?

Bal üretmek için her gün pek çok çiçeğe uğrayan işçi arılar, bu çiçeklerden nektar toplarken aynı zamanda çiçeklerde bulunan polenleri de bal peteklerine getirirler. Böylelikle hem arıların beslenmesi için hem de çiçeklerin tozlarının yayılması için oldukça önemli bir görev gerçekleştirmiş olurlar.

Arı Poleni Ne İşe Yarar ?

Getirdikleri nektar ve polenleri kovanda ayrı petek gözlerine depolayan arılar, bunları daha sonra, hem işçi arıların hem de yavru arıların beslenmesinde kullanırlar. Oldukça zengin bir besin içeriğine sahip olan arı polenlerinin arının kullanmadığı fazla kısmı, kovanda özel polen toplama düzenekleri ile toplanarak insan tüketimine de sunulabilir.

Doğal bir arı ürünü olan arı poleni faydaları ise, şöyle sıralanabilir:

  • Doğal demir içeriği ile çocukların normal bilişsel gelişimine katkıda bulunur.
  • Doğal demir içeriği ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
  • Doğal demir içeriği ile yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur

Polenin Faydaları Nelerdir ?

Polenin içeriğinde doğal olarak, A,C,E,D,K ve B grubu vitaminler, amino asitler, yağlar, lifler, karbonhidratlar, proteinler, polifenoller, fenolik ve flavonoid bileşenler, çinko, selenyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi önemli mineraller ve sağlıklı bir beslenme için gerekli tüm elzem besin öğeleri bulunur.

Arı Poleni Nasıl Tüketilmeli?

Arı poleni tek başına tüketilebildiği gibi diğer gıda ürünlerinin içerisine katılarak da tüketilebilmektedir. Arı polenini çocukların günde 1-2 tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise günde 2-4 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.

Arı Poleni Nasıl Tüketilir ?

Arı polenini çocukların günde 1-2 tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise günde 2-4 tatlı kaşığı tüketmesi tavsiye edilir.

Arı Poleni Nasıl Kullanılır?

Arı poleni, direkt olarak ağızda çiğneme şeklinde tüketilebilirken isteğe bağlı olarak süt, su, meyve suyu, yoğurt, bal vb. ürünlerle karıştırılarak da tüketilebilmektedir.

Polen Nasıl Tüketilir ?

Polenin, genellikle başka yiyeceklerle karıştırılarak tüketimi daha yaygındır. Arı poleninin yoğurtla karıştırarak tüketilmesi hem kolay hale gelir hem de sindirim sisteminizde daha hızlı aktive olur. Polen tüketmenin bir diğer yolu ise bal ve arı sütü, propolis, ham bal gibi diğer arı ürünleriyle karıştırılarak tüketilmesidir.

Arı Sütü Bal Polen Karışımı, içeriğindeki arı sütünde doğal olarak bulunan 10-HDA ve royalaktin ile beslenmenize değer katar. Polen içeriği, ihtiyaç duyduğunuz vitamin ve mineralleri doğal yollardan sizlere sunar. Bu karışım, ham bal ile birleştiğinde ise kahvaltı sofralarınızı tatlandırır!

Arı poleni kullananların yorumlarına ulaşmak için Arı Poleni Kullananların Yorumları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Arı poleninin fiyatını öğrenmek için hemen Arı Poleni Fiyatı sayfasına tıklayınız.

Anlaşmalı Bankalar