Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Okula Dönüş Zamanı! Çocuklarınızın Beslenmesine Propolis Damla ile Değer Katın!

Okula dönüş zamanı geldi, çocukların beslenmesine değer katmanın en doğal formülü, BEE’O Propolis Damla! Şimdi arıların etkileyici dünyasında kovanın koruyucusu olarak kullanılan bu doğal arı ürünü ile ilgili “propolis nedir”, “propolis faydaları”, “propolis nasıl tüketilir” gibi aklınıza gelebilecek tüm sorulara cevap bulacaksınız!

Propolis Nedir ?

Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından elde ettiği tamamen doğal, reçinemsi bir arı ürünüdür. “Propolis nedir” diye merak edenler, arılar kovanda propolisi sterilizasyon amacıyla kullanırlar. Propolis, kovandaki hayatın başlangıcı olarak tanımlanır ve şehrin ön koruyucusu anlamına gelen pro ve polis kelimelerinin birleşiminden meydana geldiği düşünülmektedir.

Ancak propolis, kovandan kazındığı ham haliyle tüketime uygun değildir çünkü balmumu ile karışıktır. İçeriğindeki balmumu nedeniyle, propolis insan vücudu tarafından sindirilmeden atılır. İşte bu nedenle, propolisin etanol veya glikol gibi bir ekstraksiyon çözücüsü kullanılarak özütlenmesi yani propolis damla haline getirilmesi gereklidir. Böylelikle, %90’ın üzerinde biyoyararlanım oranına ulaşılarak insan vücudunun da propolisten faydalanabilmesi sağlanır.

Sıvı propolis

Propolis Damla Faydaları

“Propolis faydaları” en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Kovandaki çatlakların sıvanması, boşlukların kapatılması, soğuk günlerde hava girişinin engellenerek kovan sıcaklığının belli seviyelerde tutulması ve kovana giren zararlı böceklerin mumyalanarak bertaraf edilmesi gibi görevlerde propolis kullanılır. Propolisin arılar için bilinen pek çok faydasından hareketle, propolis uzun yıllardır insanlar tarafından da kullanılmıştır. Özellikle, savaş dönemlerinde yaraların iyileşmesine yardımcı olması amacıyla antiseptik amaçlı kullanılmış olduğu bilinmektedir. Ayrıca, İbn-i Sina’nın kitaplarında da propolis faydalarına değinilmiştir.

Ekstraksiyon işlemi ile damla haline getirilmiş sıvı propolis faydaları neler sorusuna karşılık; insan tüketimine uygun formu propolis damla formu olduğundan, düzenli tüketilen propolis damla, fenolik ve flavonoidlerin vücuda alınmasına yardımcı olarak beslenmenize değer katar.

Propolis Nasıl Tüketilir?

“Propolis nasıl tüketilir” veya “Sıvı propolis nasıl kullanılır” diye soranlar; propolis damla, su, süt, meyve suyu, bal, pekmez yoğurt gibi gıdalarla birlikte tüketilebilir. Burada önemli olan husus, propolisin sıcak gıdalarla birlikte tüketilmemesine dikkat edilmesidir. BEE’O Propolis Damla ’yı yetişkinlerin günde 20 damla, çocukların ise günde 10 damla tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Anlaşmalı Bankalar