Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


Kış Aylarında Daha Dinç Hissetmek İçin Neler Yapabiliriz?


Kış aylarında herkes dinç ve enerjik hissetmeye daha fazla ihtiyaç duyar. Ancak, soğuk hava koşulları ve özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda uzun süre kalmak, sıklıkla enerjimizi düşürebilir. Ancak doğal yöntemlerle bu mevsimi daha kolay bir şekilde atlatmak, düzenli arı ürünleri tüketimi ile mümkün. Kış aylarında daha dinç hissetmenize yardımcı olabilecek arı ürünlerinden biri ise propolis!

Arı Mucizesi Propolis Nedir

Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından elde ettiği, tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arılar, kovanlarını sterilize etmek amacıyla propolisi üretirler. Kovanda, antiviral, antibakteriyel, antifungal amaçlarla kullanılan arı mucizesi propolis, içeriğinde bulunan fenolik ve flavonoidler sayesinde bu etkilere sahiptir. Kovanda, yaşamın başlangıcı olan propolisin bizler için de pek çok faydası mevcuttur. Peki arı mucizesi propolisi biz nasıl beslenmemize dahil edebilir, nasıl kullanabiliriz?

Arı Mucizesi Propolis Nasıl Kullanılır?

Propolis, kovandan elde edildiği ham haliyle reçine ile karışık, sert ve katı bir haldedir. Öyle ki, arıcılar propolisi kovandan kazıyarak elde ederler. İnsan beslenmesinde yer alabilmesi için ise uygun bir özütleme yöntemi ile, propolis özütü elde edilmesi gerekir.

Propolisi Yetişkinler ve Çocuklar Nasıl Kullanmalı?

En az 15 farklı fenolik ve flavonoid içeriğiyle, beslenmenize değer katacak BEE’O Propolis Damla ve BEE’O Suda Çözünebilir Propolis Damla’dan 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin her gün 20 damla, 4-11 yaş aralığındaki çocukların ise her gün 10 damla tüketmesini öneriyoruz. İhtiyaç halinde ise, bu miktarlar 4 kat arttırılabilir. Propolis damlayı, su süt, meyve suyu, bal, pekmez, yoğurt, ekmek gibi gıdalarla birlikte veya direkt olarak tüketebilirsiniz.

Arı Mucizesi Propolisin Faydaları

Arı mucizesi propolisin faydaları saymakla bitmez! Örneğin; fenolik ve flavonoidler bakımından oldukça zengin olan Anadolu propolisi, nardan seksen kat daha fazla antioksidan içeriğine sahiptir. Bu nedenle de, kırmızı-mor renkli meyveler ve koyu yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra propolisi de beslenmenize dahil edebilir, antioksidanların yararlarından faydalanabilirsiniz.

BEE’O Propolisin Farkı

BEE’O Propolis ailesi olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden uzman kadromuz ile sizlere yüksek kaliteli propolis özütünü ulaştırmak için 10 yıl önce yola çıktık! Sözleşmeli arıcılık modelimizle elde ettiğimiz Anadolu propolisini, ödüllü ve patentli özütleme yöntemimizle özütleyerek Patentli Saf Anadolu Propolisi (A.P.E)® olarak sizlere ulaştırıyoruz. Kalitesini İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi’nde onayladıktan sonra size ulaştırdığımız tüm BEE’O ürünleri, kovandan sofraya kontrollü bir şekilde üretiliyor.

Anlaşmalı Bankalar