Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE’O Propolis Damlalar

Propolis Nedir, Propolis Ne İşe Yarar, Propolis Faydaları, Propolis

Propolis Nedir ?


Propolis Nedir ? Propolis Faydaları

Propolis dediğimiz içerik, ham olarak arılar tarafından pek çok çeşit bitkinin saplarından, tomurcuk kısımlarından ya da yapraklarından toplanmaktadır. Toplanan içerikler arılar tarafından kovanlara getirilerek peteklerin her bir gözüne sıvanmakta ve bir nevi koruyucu görevi görmektedir. Propolis damlalar işte bu flavonoid ve fenolik içeriklerin insan tüketimine hazır hale getirilmiş halidir.

Arılar kovanlarına getirdikleri propolislerle petek gözlerini kapladıktan sonra, bu bölmelere ihtiyaçlara göre bal depolanmakta; yavrular konularak beslenmeleri sağlanmakta ya da besin depoları bu alanlarda saklanmaktadır. Böylelikle hem ortamın hijyeni sağlanmış olmakta hem de arıların üretmiş olduğu ürünler propolis sayesinde uzun süreler arı kovanlarında bozulmadan saklanabilmektedir.

Propolislerin bu ham hali direkt olarak insan tüketimine uygun içerikler değildir. Bundan dolayı , kovandan toplanılan propolisler belirli işlemlerden geçirilerek insanların tüketimine uygun haline getirilmekte, damlalar halinde ister sıvı ister katı gıdalara ilave edilerek keyifle tüketilebilmektedir.

BEE’O özütlenmiş propolis damlalar piyasa genelinde üretilen, diğer propolis damlalardan kalite olarak çok daha üstündür. Marka bünyesinde çalışan pek çok gıda mühendisinin incelikle yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan bu damlalar, TÜBİTAK İnovasyon ödülü almış özütleme yöntemiyle bizlere ulaştırılmaktadır.

BEE’O Propolis Damlaların İçeriğinde yüksek oranda fenolik ve falvonoid bulunmaktadır. 15 farklı polifenol içeriğine sahiptir. Propolis Damlalar, üretim aşamasında Helal sertifikası alınacak şekilde işlenmektedir. İşlendiği sistemde damlaların içeriğine hiçbir şekilde alkol, GDO’lu ürün, şeker, koruyucu madde, katkı maddesi, gluten ya da boya maddesi karıştırılmamaktadır. Ürünlerimiz doğallığını ve faydasını bu üretim sisteminin inceliğinden alır.

Propolis Damlaları Saklanma Koşulları Nelerdir ?

Bir propolis damlasının raf ömrü ortalama olarak 3 yıldır. Satın aldığınız ürünü ortalama oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklamanız önerilmektedir.

Propolis Damlalar Nasıl Tüketilmeli ?

Suda Çözünebilir Propolis damla, doğrudan ya da ılık veya soğuk su, süt, meyve suyu gibi ılık veya soğuk sıvı gıdaların içerisine ilave edilerek, Propolis damla ise doğrudan ya da yoğurt, bal, pekmez gibi ılık veya soğuk katı gıdaların içerisine ilave edilerek tüketilebilir. Bu ürünleri,çocuklar günde 10 ile 40 damla arasında, yetişkinler ise günlük 20-80 damla arasında kullanabilirler.

Propolis Fiyat

Anlaşmalı Bankalar