Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE’O Polen ile Doğallık Hep Yanınızda

Arı Poleni, Polenin Faydaları, Polen Nedir, Arı Poleni Faydaları

Arı Poleni Nedir ?

Arı poleni, doğal bir arı ürünüdür. Bir canlının yaşayabilmesi için gerekli olan tüm besin öğelerini içeriğinde barındırır. Ayrıca Dünya’da bilinen “Tek Tam Gıda” olarak geçer. Bal üretmek için her gün pek çok çiçeğe uğrayan işçi arılar, bu çiçeklerden nektar toplarken aynı zamanda çiçeklerde bulunan polenleri de bal peteklerine getirirler. Böylelikle hem arıların beslenmesi için hem de çiçeklerin tozlarının yayılması için oldukça önemli bir görev gerçekleştirmiş olurlar.

Getirdikleri nektar ve polenleri kovanda ayrı petek gözlerine depolayan arılar, bunları daha sonra, hem işçi arıların hem de yavru arıların beslenmesinde kullanırlar. Oldukça zengin bir besin içeriğine sahip olan arı polenlerinin arının kullanmadığı fazla kısmı, kovanda özel polen toplama düzenekleri ile toplanarak insan tüketimine de sunulabilir.

BEE’O olarak, sözleşmeli arıcılık modeliyle kovandan sofraya izlenebilir bir şekilde, tamamen doğal bir çevrede polen üretiyoruz. Sözleşmeli arıcılarımızın yüksek yaylalarda binbir çiçekten elde ettiği, tamamen doğal polenler arıcılarımız tarafından biriktirilerek, temiz bir şekilde firmamıza ulaştırılır. Uzman ekibimizde yer alan gıda, kimya ve ziraat mühendisleri tarafından gerekli hijyen, kalite ve gıda güvenliği incelemeleri yapılır. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi tarafından analiz edilir. Kalitesi, doğallığı ve gıda güvenliğine uygunluğu onaylandıktan sonra, tesislerimizde el değmeden paketlenir ve tüketicilerimize ulaştırılır. Ürünlerimiz hem kalitesiyle hem müşteri memnuniyeti kapsamında 37 farklı ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür. Firmamız yurt içinde BEE'O ve yurt dışında BEE&YOU markaları ile, propolis ve arı poleni başta olmak üzere, tüm arı ürünlerini hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda başarıyla tüketiciyle buluşturmaya devam etmektedir.

Polenin içeriğinde doğal olarak, A,C,E,D,K ve B grubu vitaminler, amino asitler, yağlar, lifler, karbonhidratlar, proteinler, polifenoller, fenolik ve flavonoid bileşenler, çinko, selenyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi önemli mineraller ve sağlıklı bir beslenme için gerekli tüm elzem besin öğeleri bulunur.

Arı Poleni fiyat


Arı Poleni Nasıl Elde Edilir ?



Arı Poleni Nedir

Arı poleni,Arıların bal oluşturduğu peteklerine kurulan gizli düzenekler sayesinde, polen toplayan arılar peteğe geri döndüğünde bu düzeneklere yapışan polenle titizlikle toplanarak tüketime hazır hale getirilebilmektedir. Toplanması için kurulan düzenekler genelde kovanın girişinin altında tepsi şeklinde olmaktadır. Buraya dökülmüş olan polenler biriktirilerek kurutulur ve paketlenerek bizlerin tüketimine sunulur.

Arı Poleni Nasıl Tüketilmeli ?

Yetişkinler ve çocuklar için farklı tüketim şartları bulunmaktadır. Yetişkinler için önerilen günlük tüketim miktarı 2 ile 4 tatlı kaşığı polen, çocuklar içinse günlük 1 ile 2 yemek kaşığı polen şeklindedir. Doğrudan çiğnenerek tüketilen polen tabletin yanında yoğurt, süt, su ya da meyve suyuna eklenerek de tüketilebilir.

Arı Poleni Saklama Koşulları Nedir ?

BEE'O arı poleni ürünü 2 senelik bir raf ömrüne sahiptir. 2 sene boyunca sorunsuz olarak tüketilebilmesi için ürünün mutlaka kuru bir ortamda da ve en fazla 22 derecelik oda sıcaklıklarında saklanması önerilir.

Polen Fiyatı

Anlaşmalı Bankalar