Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE’O Organik Ham Bal

Adından da anlaşılacağı üzere organik ham bal kovandan elde edildiği haliyle en saf ve en doğal haldeki baldır. Ham Bal, 45°'nin üzerindeki sıcaklıklara ısıtılmamış ve 300 mikrondan daha küçük filtreler ile filtre edilmemiş bal olarak tanımlanır. Ayrıca besin değeri açısından en değerli baldır. Pastörize ballar ise yüksek sıcaklıklarda ısıl işleme maruz kaldığından dolayı içeriğindeki vitamin, mineral ve enzimlerin yapısı bozulur, besleyici değerini kaybeder.

Normal şartlarda farklı bölgelerden toplanan ballar bizlerin tüketimine hazır hale getirilirken, fabrikalarda birtakım işlemlere tabi tutulmaktadır. BEE’O hem organik arıcılık alanında hem de organik ham bal üretimi konusunda profesyonel olduğundan tüm bal ürünlerini içeriğindeki polenler başta olmak üzere diğer besin değerlerinin de hepsini koruyarak hazırlamaktadır. BEE’O ham balları kovanlardan sofralarımıza en saf ve doğal hali ile ulaşmaktadır.

Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile Üretilmiş Ham Bal Tüketilmelidir

Türkiye, Dünyanın üçüncü arıcılık ülkesi ve Ülkemizde 8,2 milyon arı kovanı ve 82.000 arıcı bulunmaktadır. Dünya üzerinde bulunduğu konum itibari ile de endemik bitki örtüsü çeşitliliği, diğer ülkelere kıyasla 3 kat daha zengindir. Zengin coğrafyamız sayesinde de arıcılık ve arı ürünleri üretimi konusunda yüksek potansiyele sahip bir ülkeyiz. Ülkemizde başta propolis olmak üzere, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal gibi arı ürünleri de üretilmektedir. Burada önemli olan doğru üretimdir yani pestisit uygulanmayan doğal bir çevrede, kovandan sofraya izlenebilir üretim.  “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile bu mümkün. Sözleşmeli arıcılık modelinde; yerinde denetim yapılıp, arıcılara ekipman, malzeme ve eğitim desteği sağlanır. Arıcıya alım garantisi verilerek “Adil Ticaret “oluşturulur. Arıcılar ürünü nasıl satacağı endişesi gütmeden, üretime ve kaliteye odaklanabilir. Böylece yüksek kalite ile doğal ürünler elde etmek mümkündür. Bal alırken önemli olan kriterlerden biri de “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile kovandan sofraya kadar tüm aşamaları, uzman gıda mühendisleri tarafından kontrol edilmiş olması ve arkasında bilimsel bir ekip olması önemlidir. Ayrıca Anadolu arı ürünlerinin besin değeri, diğer dünya ülkelerinde üretilen arı ürünlerinden en az 3 kat daha yüksek biyolojik aktiviteye sahiptir.

Organik Arıcılığın Organik Bal Üretimine Katkısı

Organik arıcılık dediğimiz arıcılık türünde, arılar hiçbir şekilde kimyasal ilaçlamaya maruz bırakılmadan ya da suni beslenmeden doğal ortamlarında kontrollü bir şekilde bal üretimi yapılmaktadır. Hassas bir çalışma prensibi gerektirdiğinden organik tarım mevzuatlarına uyularak verilen standartlara uygun bir yetiştiricilik alanı belirlenmesi gerekir. Buradaki en önemli husus, şehir yaşamına yakın alanlardan, sanayi bölgelerinden, madenlerden ve enerji santrallerinden uzak bir alana organik arıcılık sisteminin kurulması sağlanmasıdır.

Bununla birlikte klasik arıcılık kısmından organik arıcılığa geçiş süresi için en az 1 yıl beklenmesi gerekmektedir. Çünkü bir geçiş dönemi mevcuttur ve bu dönemde alınacak mahsulün organik olarak piyasaya sürülmesi için arı kovanlarındaki peteklerin değiştirilmesi vb. süreçlerin aşılması beklenmelidir. Bizler BEE’O markası olarak tüm bu süreçleri atlatarak uzman kadromuzla organik ham bal üretimine devlet onayıyla devam etmekteyiz.

Anlaşmalı Bankalar