Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE’O Propolis’ten Özel Eğitim Programları

BEE’O Propolis’ten Özel Eğitim Programları

Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü Anadolu propolisi markası olan BEE’O Propolis, her yıl sosyal sorumluluk projelerine ayırdığı kaynağı daha da artırıyor. Kuruluş, arıcılık faaliyetleri ile ilgilenmek isteyenlere özel eğitim programları sunuyor. Bu çalışmalarda, teorik ve uygulamalı temel arıcılık eğitimlerinden bal arısı zehri üretimine kadar birçok alanda bilgi veriliyor.

Doğal arı ürünlerinin tüm üretim aşamalarının aktarıldığı teorik ve uygulamalı eğitimler ile arıcılara bal dışında arı sütü, polen, arı zehri, arı ekmeği ve propolis gibi arı ürünlerinin üretimine de teşvik ediliyor. BEE’O Propolis’in öncülüğünde katma değerli ve inovatif arı ürünleri bu şekilde kovandan sofraya en doğal hali ile ulaşıyor. Böylece hem sürdürülebilir üretim hem de milli ekonomiye katkı sağlanıyor.

İnovatif Ürünlere Ödüller

10 bin metrekarelik uluslararası sertifikalara sahip tesisleri ve 200 kişilik uzman kadrosu olan BEE’O Propolis, Türkiye’nin doğal arı ürünleri alanındaki en büyük firması konumunda.

5 bin sözleşmeli arıcısı ve 500 bin arı kovanı ile Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü Anadolu propolisi üreticisi olan BEE’O Propolis, doğal gıda, takviye edici gıda ve cilt bakım ürünleri geliştiriyor. Kuruluşun, “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile ürettiği doğal ve inovatif ürünleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi’nde analiz ediliyor.

2013 yılından beri patentli özütleme teknolojisi ve Ar-Ge projeleri ile 38 ayrı ödüle layık görülen BEE’O Propolis, Anadolu propolisi, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal içeren tamamen doğal ürünlerini 17 ülkeye ihraç ediyor.

Erzincan, Düzce ve İstanbul’da Eğitimler

BEE’O Propolis ekipleri geçtiğimiz günlerde üç farklı bölgede düzenledikleri çalışmalarda,, arıcılık sektörümüze katma değer sağlayacak eğitimler sundular:

- “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” kapsamında, Erzincan’da Anagold madencilik firması ve BEE’O Propolis iş birliği ile düzenlenen eğitimde kursiyer arıcılara “Temel Arıcılık Eğitimi” verildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Ali Korkmaz tarafından ana arının kovana yerleştirilmesi ve arıcılık teknikleriyle ilgili değerli tüm bilgilerin kursiyerlere aktarıldığı eğitimde “Sözleşmeli Arıcılık Modelinin” tüm süreçleri detaylı olarak anlatıldı. Eğitim sonunda ise katılımcı kursiyer arıcılara katılım sertifikaları teslim edilirken, aynı zamanda sözleşmeli arıcılık modeline dahil olan arıcılar ile sözleşmeleri yapıldı.

- Düzce Üniversitesi’nde arıcılara yönelik teorik ve uygulamalı düzenlenen “Bal Arısı Zehri Üretim Eğitimi”nde ise çok değerli ve etkili bir arı ürünü olan arı zehrinin üretim aşamaları arıcılara detaylı olarak aktarıldı. Eğitim, Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve BEE’O Propolis öncülüğünde gerçekleşti. İyi arıcılık uygulamaları kapsamındaki ve ilk defa gerçekleşen arı zehri eğitimine katılan 45 arıcıya katılım sertifikaları elden teslim edilerek sözleşmeli arıcılık modeline dahil edildiler.

- Kemerburgaz’da yapılan Ziraat Mühendisi Dr. Bahri Işık’ın verdiği “Temel Arıcılık Eğitimi”nde ise koruma altında olan 20 çocuğa arı ürünleri ve arıcılık faaliyetleriyle ilgili eğitim verildi. BEE’O Propolis Genel Müdürü ve Yüksek Gıda Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı bu konuda şunları söyledi: “BEE’O ailesi olarak bu eğitimle koruma altındaki çocuklarımızın arıcılık mesleğine adım atmalarına ön ayak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Arıcılık mesleğinin geleceğini pırıl pırıl çocuklarımıza emanet ettik. Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere arıcılık mesleğine gönül vermiş herkesi en doğru bilgilerle eğitmeye, bunun yanında ihtiyaçları olan tüm ekipmanları temin ederek ülke ekonomisine kazandırmaya devam edeceğiz”

Anlaşmalı Bankalar