Uluslararası Ödüllerimiz
  • Game Changers Ödülleri
  • ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!
  • Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü
  • Amerika Sofi Awards 2017
  • Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü

Game Changers Ödülleri

BEE’O Anadolu Propolisine 3 Uluslararası Ödül Birden!


Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisin ülkemizde ilk kez ‘Sözleşmeli Arıcılık’ modeliyle yerli üretimini başlatan Bee’o; finalistlerin bağımsız bir kurul tarafından belirlendikten sonra, birincilerin halk oylaması ile seçildiği yarışmada 3 uluslararası ödüle birden layık görüldü.
Türkiye’de fark yaratan ve yenilikçi fikirlere imza atan şirketlerin Game Changers Türkiye Ödülü ile onurlandırıldığı günde Bee’o Anadolu Propolisi En İyi Yeni Marka, En İyi Teknolojik İnovasyon ve En İyi Game Changer ödüllerinin sahibi oldu.
İlk ve Tek Yerli İnovasyon Ödüllü Anadolu Propolisi’ne Ödül Yağmaya Devam Ediyor!
Kovandan çıktığı ham haliyle vücutta sindirilemeyen propolis için İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent'te gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla özütleme yöntemini geliştiren Bee’o, Game Changer Türkiye’den aldığı ödüllerle kazandığı ödül sayısını on dokuza yükseltti.
Bee’o propolis genel müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı ödülle ilgili şunları söyledi “Bu Ödüller hem ekibimizin hem de arıcılarımızın motivasyonunu yükseltiyor. İşimize daha büyük bir şevk ile sarılıyor ve ülkemizin bu değerli ürününü bir dünya markası yapma yolculuğumuza daha da hızlı adımlar ile devam ediyoruz. Bu ödüllere bizi layık gören herkese özellikle de tüketicilerimize çok teşekkür ederiz. Ürünlerimizin antioksidan içeriği piyasadaki benzer ürünlerden en az 5 kat daha yüksek. Bu nedenle ürünleri tüketenler bu farkı görüyor ve yaşayarak hissediyor. Anadolu propolisinin farkını ve değerini yükselten ve taktir eden tüm paydaşlarımıza ve ekibimize de teşekkür ederiz. “
Anadolu propolisi hakkında
Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir arı ürünüdür. Arı petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra üzerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Propolis kovandan çıktığı ham haliyle insan tüketimine uygun değildir. Bu haliyle vücudumuzda sindirilebilirliği yalnızca %2'dir. Propolisin insan tüketimine uygun hale getirilmesi için mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup uzman gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır
 

ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!

ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!


BEE’O uzmanları tarafından geliştirilen Anadolu propolisi; Avrupa’da en iyi içerik, ürün ve araştırma girişimlerine ödül veren NutraIngredients Awards yarışmasında ilk üçe girdi!

BEE’O; 2013 yılında Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle yerli propolis üretimini başlatmak ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’ te kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 6'sı uluslararası, 13'ü ulusal olmak üzere 19 farklı ödüle layık görüldü.

BEE’O Propolis, geliştirdiği inovatif ürünler ile bu yıl Cenevre’de dördüncüsü düzenlenen yarışmada Editors Award for Functional Food Innovation kategorisinde ilk üçe girdi. Ödülünü Senior Editor Nathan Gray’in elinden alan Aslı Elif Tanuğur Samancı duygularını şöyle ifade etti: “Anadolu propolisini dünyaya tanıtma adına çıktığımız bu yolda aldığımız bu ödüller bize büyük bir güç veriyor. Bugünlere gelmemizde katkısı olan başta İTÜ ARI Teknokent olmak üzere tüm destekçilerimiz, paydaşlarımız, arıcılarımız, ekibimiz ve tüketicilerimize sonsuz teşekkürler…”

 

Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü

BEE’O’nun Propolis-Antep Fıstığı-Leblebi-Ham Bal ürünü Dünya Arıcılar Birliği tarafından da Altın Madalya ile ödüllendirildi!

BEEO’nun Antep Fıstığı, Ham Bal ve Propolisli %100 doğal ürünü, Apimondia tarafından 2 yılda bir düzenlenen World Beekeeping Awards’da (Dünya Arıcılık Ödülleri Yarışması)  altın madalya ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen BEE’O Propolis’in geliştirdiği bu ürün ilave yağ, şeker, katkı maddesi ve koruyucu madde içermiyor. Zengin lif, vitamin, demir ve antioksidan içeriği ile çocuk ve yetişkin beslenmesine de önemli bir katkı sağlıyor.
Doğal antioksidan içeriği minimum 1200 mg/kg, doğal kalsiyum içeriğ ise minimum 330 mg/kg olan BEE’O Antep Fıstığı Ham Bal Propolis ürününü uzmanlar; çocuklar için günde en az 2 tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise günde en az 3 tatlı kaşığı tüketmesini tavsiye ediyor.
BEE’O Propolis Antep Fıstığı Leblebi Ham Bal Propolis karışımını kahvaltıda ve ayrıca öğün aralarında tüketebilirsiniz. Böylece hem lezzetli ve doğal beslenirken hem de günlük antioksidan, vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanmasına destek olabilirsiniz.

Anadolu propolisi hakkında
Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir arı ürünüdür. Arı petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra üzerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Propolisin kovandan çıktığı hali vücudumuzda sindirilebilir özellikte değildir. Propolisi ham haliyle doğrudan tükettiğimizde, vücudumuzun propolisin içerisindeki besin öğelerinden yararlanma oranı yalnızca %2'dir. Bu sebeple, propolisin mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup, gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır.
 

Amerika Sofi Awards 2017

Kovandan sofraya misyonu ile üretilen BEE'O, Amerika'da pazara sunduğu Propolis Fındık Kakao Ham Bal karışımı ile Gıdanın Oskarları olarak bilinen Gurme Özel Ürünler İnovasyon Ödülleri'nde yeni ürün kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

 

Amerika Özel Gıdalar Birliği (Speciality Food Association) tarafından 1972 yılından bu yana dünya çapında mutfakta mükemmellik ve yaratıcılık bağlamında verilen Sofi Ödülleri (Sofi Awards) sahiplerini buldu. 12 gün boyunca gurme özel ürünler alanında uzman 62 kişi (Speciality Food Expert) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3000 ürün arasından Türkiye'nin ilk ve tek yerli propolisi birincilikle taçlandırıldı.

Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü

2016 yılının son ödülü ise Avrupa Birliği tarafından verilen Eco Efficiency ödülü oldu.

 

SBS Bilimsel Bio Çözümler, 2013 yılında, arı ürünleri alanında sektörel deneyim ve uzmanlığa sahip Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur, arıcılık uzmanı Ziraat Mühendisi Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından, Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek adına KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile kurulmuştur. Arı ürünleri alanındaki uzmanlığıyla propolis, arı sütü, bal, polen ve arı ürünleri içeren %100 doğal ve sağlıklı sürülebilir karışımlar üretmektedir. 2013 yılından bu yana birçok kurum ve kuruluş tarafından toplamda 6 farklı ödüle layık görülen Bee'o Propolis Türkiye'nin ilk ve tek yerli, ödüle doymayan propolisi niteliğini taşımaktadır.

Top

Sepetinizde Bulunan Ürünler

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.