Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Uluslararası Ödüllerimiz

  • Londra Lezzet Ödülleri - Mükemmel Lezzet Ödülü Kategorisinde Altın Madalya
    Londra Lezzet Ödülleri - Mükemmel Lezzet Ödülü Kategorisinde Altın Madalya
  • IDC IDC Women Transforming Technology
    Best CEO Catalysts Ödülü’ne Layık Görüldü!
  • Londra Bal Yarışması Altın Madalya!
    Londra Bal Yarışması Altın Madalya!
  • Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü
    Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü
  • Game Changers Ödülleri
    Game Changers Ödülleri
  • ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!
    ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!
  • Londra Uluslararası Bal Ödülleri
    Londra Uluslararası Bal Ödülleri
  • 46. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019)
    46. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019)
  • Amerika Sofi Awards 2017
    Amerika Sofi Awards 2017
  • Eko Mükemmellik Ödülleri
    Eko Mükemmellik Ödülleri
  • Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu “İş Ödülü”
    Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu “İş Ödülü”
  • Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü
    Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü

Londra Bal Yarışması Altın Madalya!

BEE’O Anadolu Yayla Çiçek Ham Bali Dünyanin En Kaliteli Bali Seçildi!

 

Dünya çapinda yüzlerce balin katildigi 2020 Londra Bal Yarismasinda, BEE’O Yayla Çiçek Ham Bali, üstün kalite ve lezzeti ile birinci olarak, altin madalyaya layik görüldü!

 

 

Her yıl düzenlenen Londra Bal Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Aynı yarışmada geçen yıl Muğla Ham Çam Balı ile altın madalya kazanan BEE’O, bu yıl da Yayla çiçek balı ile ödüle layik görüldü. Arıların, Anadolu’nun eşsiz yaylalarında yetişen çiçeklerin nektarlarından elde ederek ürettiği, zengin mineral, vitamin ve enzim içeriği ile BEE’O Yayla Çiçek Ham Balı, yarışmada altın madalya kazandı. 

 

Dünya çapında birçok bal üreticisinin katıldığı yarışmada, ürünler jüri tarafindan kalite ve duyusal (koku, doku, lezzet ve ağız hissi) özelliklerine göre değerlendirildi. Yarışmada birinci seçilen BEE’O Yayla Çiçek Ham Balı hem kalite hem de duyusal kriterlerde jüriden en yüksek puanı aldı. 

Yeni Zelanda, Ispanya, Norveç ve Yunanistan gibi farklı ülkelerden bal üreticilerinin katıldığı yarışmada yüzlerce farklı bal çesidi yarıştı.

"Amacımız Anadolu’muzun arı ürünlerinin kalitesini tüm dünyaya duyurmak"

 

BEE'O Yayla Çiçek Bali'nin altin madalyaya layik görülmesinin kendileri için büyük bir onur ve motivasyon kaynağı olduğunu belirten BEE’O Propolis Genel Müdürü ve Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: " BEE’O olarak, Türkiye’nin ilk ve halen tek ulusal ve uluslararası inovasyon ödüllü yerli propolis, Arisütü, polen, arı ekmegi ve ham bal üreticisiyiz. Yine Dünya’da ilk olan, Sözleşmeli arıcılık modeli ile çalışıyoruz. Bu model ile kovandan sofraya %100 izlenebilir ve kontrollü üretim sağlamak mümkün oluyor. Türkiye genelindeki 4000 sözleşmeli arıcılarımız ve 450.000 arı kovanımız ile, pestisit uygulanmayan tamamen doğal ortamlarda, yüksek yaylalarda, ormanlarda, iyi Aricilik uygulamalari prensiplerine göre üretim yapabiliyoruz. Anadolu toprakları endemik bitkiler açısından dünyanin en zengini. Bu çok özel floradan da çok kaliteli bal, polen, propolis, arisütü ve arı ekmeği elde ediliyor. Bu balların kalitesi ve lezzeti Dünya’nin hiçbir bölgesinde olmayan üstünlükte. Bu ödül ile Anadolu Yayla Ham Balı’nin farkı ispatlanmış oldu. Ülkemizin arıcılık potansiyeli çok yüksek. Biz de Anadolu’da arıcılığı geliştirmek için, her geçen gün büyüyen bir askla çalışmaya devam ediyoruz.”

 

Tanuğur, “Anadolu arı ürünlerini bir dünya markası yapma yolculuğumuza başladığımız 2013 yılından bu yana, 160 kişilik uzman kadromuzla aynı azim ve inançla çalışmaya devam ediyoruz. BEE’O olarak yaptığımız projeler ve geliştirdiğimiz ürünlerle ulusal ve uluslararası arenada toplamda 33 farklı ödüle layik görüldük. 33.ödülümüz bu yıl Londra’dan Dünya Bal yarışmasından geldi. Bu başarının arkasında emek, deneyim, uzmanlık ve ekip çalışması var. Bu ödüllere layık görülmemizde emeği geçen başta arıcılarımız ve çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza çok tesekkür ederiz.  Anadolu arı ürünlerinin farkını dünyaya anlatmaktan, balımızın kalitesini ve farkını tüm dünyaya duyurmaktan dolayı çok mutlu ve onurluyuz. Türkiye'nin değerlerini yurtdışına daha çok tanıtabilmek adına çalışmayadevam edeceğiz.” dedi. 

Best CEO Catalysts Ödülü’ne Layık Görüldü!

BEE’O Propolis Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, dijital dönüşüm stratejileri, girişim ve iş büyütme deneyimlerinin ödüllendirildiği IDC Women Transforming Technology Summit 2021’de Best CEO Catalysts Ödülü’ne layık görüldü.

International Data Corporation (IDC) Türkiye’nin 1-2-3 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlediği “Women Transforming Technology Summit 2021” zirvesinde ilham verici kadın teknoloji liderlerini bir araya getirdi. Zirveye 300’den fazla üst düzey yönetici katıldı. Yöneticiler içinde bulunduğumuz dijital inovasyon çağına ait deneyim ve öngörülerini paylaştı. “Eğitin, Etkileşime Geçin ve Güçlendirin” temasıyla gerçekleşen zirvede, dijital dönüşüm stratejilerinin başarılı olması ve iş büyümesinde çeşitlilik ve kapsayıcılık kavramlarının önemine değinildi. Dijital ekonominin kurumlara ve profesyonellerine getirilerine; kurumların geleceği, dijital dönüşümün kurumlara getirisi, inovasyon yönetimi ve veriye dayalı iş modelleri gibi konular masaya yatırılacak. Farklı sektörlerden kadın yöneticilerin katıldığı oturumlarında, sektörler özelinde teknolojideki kadın liderlerin kariyer yolculukları ve kuruluşlarının başarısına olan katkıları değerlendirildi.

BEE’O Propolis Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, katıldığı panelde başarılı girişim hikayesini ve dijital dönüşüm sürecini anlattı. “Arı ürünleri, eğitim sürecim ve kariyerim boyunca her zaman hayatımda oldu. Girişimim ise oğlumun yaşadığı bağışıklık problemini propolis ve arı sütü kullanarak çözmem ile başladı. Bu ürünlerin Türkiye’de üretilmediğini ve ithal edildiğini gördüğümde kendim üretmeye karar verdim. Çünkü alınan ürünler sahte ve katkı maddeliydi. Bir Ar-Ge projesi olarak başladığımız bu üretim süreci şimdi kocaman bir şirkete evrildi. Anadolu arı ürünlerini patentli özütleme yöntemimiz ve inovatif formlarda tüketicimize sunuyoruz. “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile sürdürülebilir ve izlenebilir üretim süreci sağlıyoruz. Bu iş modeli hem arıcılara alım garantisi sağlıyor, faaliyetleri destekliyor hem de doğayı koruyan bir model. Ürünlerimizin İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi’nde analiz ediliyor. Gıdanın geleceğinde inovatif ve doğal ürünlerimizle rol aldığımız için çok mutluyuz. Bu önemli organizasyonda inovasyon ödüllü özütleme yöntemimiz ve doğa dostu iş modelimiz ile Anadolu arı ürünlerini en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Başarılı girişim hikayemizi kez daha uluslararası platformda tanıttığımız için çok mutluyum. IDC ailesine beni Best CEO Catalysts Ödülü’ne layık gördüğü için çok teşekkürler.” dedi.

BEE’O Propolis BEE'O Propolis, 5000 sözleşmeli arıcısı ve 500.000 arı kovanı ile Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü Anadolu propolisi üreticisi olup tamamen doğal gıda, takviye edici gıda ve cilt bakım ürünleri markasıdır. BEE'O Propolis 2013 yılından bu yana patentli özütleme teknolojisi ve Ar-Ge projeleri ile 38 ayrı ödüle layık görülmüştür. Anadolu propolisi, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal içeren tamamen doğal ürünlerini 17 ülkeye ihraç etmektedir. 10.000 metrekarelik uluslararası sertifikalara sahip tesisleri ve 200 kişilik uzman kadrosu ile Türkiye’nin doğal arı ürünleri alanında en büyük firmasıdır. Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile üretilen doğal ve inovatif arı ürünleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi'nde analiz edilmektedir. Sizler ve sevdikleriniz için lezzetli ve organik Anadolu arı ürünleri kovandan sofraya en doğal haliyle ulaşır.

Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü

BEE’O’nun Propolis-Antep Fıstığı-Leblebi-Ham Bal ürünü Dünya Arıcılar Birliği tarafından da Altın Madalya ile ödüllendirildi!

BEEO’nun Antep Fıstığı, Ham Bal ve Propolisli doğal ürünü, Apimondia tarafından 2 yılda bir düzenlenen World Beekeeping Awards’da (Dünya Arıcılık Ödülleri Yarışması)  altın madalya ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen BEE’O Propolis’in geliştirdiği bu ürün ilave yağ, şeker, katkı maddesi ve koruyucu madde içermiyor. Zengin lif, vitamin, demir ve antioksidan içeriği ile çocuk ve yetişkin beslenmesine de önemli bir katkı sağlıyor.
Doğal antioksidan içeriği minimum 1200 mg/kg, doğal kalsiyum içeriğİ ise minimum 330 mg/kg olan BEE’O Antep Fıstığı Ham Bal Propolis ürününü uzmanlar; çocuklar için günde en az 2 tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise günde en az 3 tatlı kaşığı tüketmesini tavsiye ediyor.
BEE’O Propolis Antep Fıstığı Leblebi Ham Bal Propolis karışımını kahvaltıda ve ayrıca öğün aralarında tüketebilirsiniz. Böylece hem lezzetli ve doğal beslenirken hem de günlük antioksidan, vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanmasına destek olabilirsiniz.

Anadolu propolisi hakkında
Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir arı ürünüdür. Arı petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra üzerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Propolisin kovandan çıktığı hali vücudumuzda sindirilebilir özellikte değildir. Propolisi ham haliyle doğrudan tükettiğimizde, vücudumuzun propolisin içerisindeki besin öğelerinden yararlanma oranı yalnızca %2'dir. Bu sebeple, propolisin mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup, gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır.


 

Game Changers Ödülleri

BEE’O Anadolu Propolisine 3 Uluslararası Ödül Birden!


Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisin ülkemizde ilk kez ‘Sözleşmeli Arıcılık’ modeliyle yerli üretimini başlatan BEE'O; finalistlerin bağımsız bir kurul tarafından belirlendikten sonra, birincilerin halk oylaması ile seçildiği yarışmada 3 uluslararası ödüle birden layık görüldü.
Türkiye’de fark yaratan ve yenilikçi fikirlere imza atan şirketlerin Game Changers Türkiye Ödülü ile onurlandırıldığı günde BEE'O Anadolu Propolisi En İyi Yeni Marka, En İyi Teknolojik İnovasyon ve En İyi Game Changer ödüllerinin sahibi oldu.
İlk ve Tek Yerli İnovasyon Ödüllü Anadolu Propolisi’ne Ödül Yağmaya Devam Ediyor!
Kovandan çıktığı ham haliyle vücutta sindirilemeyen propolis için İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent'te gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla özütleme yöntemini geliştiren BEE'O, Game Changer Türkiye’den aldığı ödüllerle kazandığı ödül sayısını on dokuza yükseltti.
BEE'O Propolis Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı ödülle ilgili şunları söyledi “Bu Ödüller hem ekibimizin hem de arıcılarımızın motivasyonunu yükseltiyor. İşimize daha büyük bir şevk ile sarılıyor ve ülkemizin bu değerli ürününü bir dünya markası yapma yolculuğumuza daha da hızlı adımlar ile devam ediyoruz. Bu ödüllere bizi layık gören herkese özellikle de tüketicilerimize çok teşekkür ederiz. Ürünlerimizin antioksidan içeriği piyasadaki benzer ürünlerden en az 5 kat daha yüksek. Anadolu propolisinin farkını ve değerini yükselten ve taktir eden tüm paydaşlarımıza ve ekibimize de teşekkür ederiz. “ 
Anadolu propolisi hakkında
Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir arı ürünüdür. Arı petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra üzerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Propolis kovandan çıktığı ham haliyle insan tüketimine uygun değildir. Bu haliyle vücudumuzda sindirilebilirliği yalnızca %2'dir. Propolisin insan tüketimine uygun hale getirilmesi için mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup uzman gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır.
 

ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!

ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!


BEE’O uzmanları tarafından geliştirilen Anadolu propolisi; Avrupa’da en iyi içerik, ürün ve araştırma girişimlerine ödül veren NutraIngredients Awards yarışmasında ilk üçe girdi!

BEE’O; 2013 yılında Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle yerli propolis üretimini başlatmak ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’ te kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 6'sı uluslararası, 13'ü ulusal olmak üzere 19 farklı ödüle layık görüldü.

BEE’O Propolis, geliştirdiği inovatif ürünler ile bu yıl Cenevre’de dördüncüsü düzenlenen yarışmada Editors Award for Functional Food Innovation kategorisinde ilk üçe girdi. Ödülünü Senior Editor Nathan Gray’in elinden alan Aslı Elif Tanuğur Samancı duygularını şöyle ifade etti: “Anadolu propolisini dünyaya tanıtma adına çıktığımız bu yolda aldığımız bu ödüller bize büyük bir güç veriyor. Bugünlere gelmemizde katkısı olan başta İTÜ ARI Teknokent olmak üzere tüm destekçilerimiz, paydaşlarımız, arıcılarımız, ekibimiz ve tüketicilerimize sonsuz teşekkürler…”

 

Londra Uluslararası Bal Ödülleri

 

BEE'O’nun ürettiği Ham Çam Balına Bir Ödül de İngiltere’den Geldi! 

BEE'O, Ham Çam Balı ile Londra'da düzenlenen bal yarışmasında “Kalite Ödülleri”nde altın madalyaya layık görüldü!

Bu yıl ilki düzenlenen Londra Bal Ödülleri (London Honey Awards) yarışmasında, BEE'O’nun, Muğla Marmaris Bölgesi'nde ürettiği Ham Çam Balı'nın kalitesi altın madalya ile ödüllendirildi. Dünya genelinde bal üreticilerinin ödüllendirildiği yarışmada, BEE’O yurt dışında ürünlerini tüketicileriyle buluşturduğu BEE&YOU markası (BEE&YOU Pine Raw Honey) ile Kaliteli Bal Ödülü’nü kazandı. Confexpo tarafından düzenlenen yarışmada, 140 farklı ürün yarıştı.

BEE’O Propolis Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ödülle ilgili şunları söyledi: “Londra Bal Ödülleri, bal üreticilerinin kaliteli ürünlerinin ödüllendirildiği uluslararası önemli bir yarışma. Muğla Marmaris Bölgesinde ürettiğimiz ham çam balımızın altın madalyaya layık görülmesi, bizim için büyük bir onur kaynağı. Ham Çam Balı ülkemize has çok önemli bir arı ürünü, bu balın kalitesini ve farkını tüm Dünyaya duyurmamız gerekiyor. Yaptığımız bilimsel çalışmalarda Ham Çam Balı’nın antibakteriyel etkisinin, bu etkisi ile dünyada meşhur olmuş ve son derece yüksek fiyatlara satılan diğer bal çeşitlerinden daha yüksek olduğunu tespit ettik. Ayrıca mineral maddeler açısından da son derece zengin olan Ham Çam Balı özellikle çocukların beslenmesinde ayrı bir öneme sahip. Yaptığımız bilimsel çalışmaları, 7-9 Mayıs tarihlerinde Malta’da gerçekleştirilen Uluslararası Bal Komisyonu Kongresinde sunduk ve Ham Çam Balı’nın farkını tüm bilim camiasına duyurmuş olduk. Bilimsel olarak ortaya konmuş olan bu kalite farkının böyle bir ödül ile taçlandırılması bize ayrı bir gurur verdi. Bu ödülle birlikte 14’ü uluslararası olmak üzere toplam 28 ödüle ulaştık. Anadolu arı ürünlerinin farkını dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Bu yolculukta bize destek olan herkese teşekkür ederiz. 

Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiğimiz "Sözleşmeli Arıcılık Modeli"miz ile ürettiğimiz propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği, ham bal ve bunlardan ürettiğimiz inovatif katma değerli ürünlerimizi 13 ülkeye ihraç ediyoruz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Halihazırda ürünlerimizi Türkiye’de e-ticaret sitemiz www.beeo.com.tr üzerinden ayrıca 24.000 eczane ve 2000 perakende satış noktasında; Amerika’da ise e-ticaret sitemiz www.bee-and-you.com üzerinden; ayrıca Amazon, CVS, Wallmart, E-bay’de ve 3500 perakende satış noktasında tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz. Ülkemizin adını ve yerli ürünlerimizi yurtdışında duyurmaktan onurluyuz. Hedefimiz Anadolu arı ürünlerini bir dünya markası haline getirmek. Bunu yaparken, ülkemizde arıcılığın gelişimi, tarımsal üretim ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz.” 

BEE’O ürünlerini; Amerika’nın yanı sıra Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Avusturya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Suudi Arabistan’a da ihraç ediyor.
 

46. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019)

 

BEEO’YA APIMONDIA’DAN ULUSLARARASI ÖDÜL

Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, ulusal ve uluslararasi arenada aldigi ödül sayisini 29’a yükseltti.

46. Apimondia – Uluslararasi Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019), 8-12 Eylül 2019 tarihleri arasında Kanada’nin Montreal kentinde gerçekleşti. Dünyanin en büyük arıcılık kongresi olarak geçen APIMONDIA, bu yıl da arıcılar, bilim insanları, üreticiler ve arılara gönül vermiş kişileri bir araya getirdi. Bu yılkı temasi “Tarımda Birlikte Çalışmak” olan kongrede, çiftçi arıcı iletişimi ve arılarn tozlasmadaki önemi vurgulandı. Sektörel konular, arıcılık ve arı ürünleriyle ilgili çok değerli bilgiler paylaşıldı.

Uluslararasi Arıcılık Kongresi (APIMONDIA) tarafindan düzenlenen Dünya Arıcılık Ödülleri’nde toplam 50 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Binlerce ürünün yarıştığı yarışmada, Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, Ham Çam Balı ürünüyle Arı Ürünleri Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Bu ürün, tamamen doğal içeriğini yansıtan dikdörtgen cam ambalaji, tahta kapağı ve çok özel etiketi ile bir kez daha uluslararas arenada ödüllendirilmiş oldu. BEE’O, bu eşsiz ürün ile Londra’da düzenlenen Londra Bal Ödülleri’nde de altın madalyaya layık görülmüştü.

BEEO’nun kurucularindan Gida Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanugur Samancı, ödül sonrası duygularını şöyle dile getirdi: “Biz ülkemizde ilk kez sözleşmeli arıcılık modeliyle, propolis ve diğer arı ürünlerinin üretimini yerli olarak 2013 yılında başlattık. Firmamızı, sevgili eşim Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gida Mühendisligi Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Boyacioglu ile birlikte ITÜ ARI Teknokent’te kurduk. Amacımız, kovandan sofraya doğallığı ve besin içerigi korunmus arı ürünlerini tüketicilere ulaştırmak. Propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham balın yanı sıra, bunlardan elde edilmiş tamamen doğal karışımlarımız, damla, sprey, şurup ve tablet formunda ürünlerimiz mevcut. Türkiye’de BEE’O ve BEE’O UP markasyla www.beeo.com.tr üzerinden, ayrıca Carrefour, Macrocenter, Migros vb. 2000 perakende satış noktası ve 25.000 eczanede, BEE&YOU markası ile Amerika’da www.beeandyou.com e-ticaret sitesi üzerinden ve CVS eczane zincirleri ile 3500 perakende satış noktasında ürünlerimizi tüketiciler ile buluşturuyoruz. Amerika’nin yanı sıra, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, Isveç, Ingiltere, Fransa, Avusturya, Birlesik Arap Emirlikleri, Katar, Kibris ve Suudi Arabistan olmak üzere 13 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz.

Bu inovatif ürünler ile ekonomimiz için bir katma değer, ayrıca arıcılarımız için de ayri bir gelir kaynağı yarattık. Şu anda ülkemize daha önce sadece ithal edilen ürünlerin, yerli üretimini gerçekleştirerek ihraç eder hale geldik. Kurulduğumuz günden bu yana ulusal ve uluslararası arenada 28 farklı ödüle layık görüldük. Bu ödül ile uluslararası ödüllerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, Anadolu propolisini bir dünya markası haline getirmek. Bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bizi destekleyen tüm paydaşlarımza, arıcılarımıza ve tüketicilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. BEE’O olarak kocaman bir aile olduk, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” diye belirtti.

Amerika Sofi Awards 2017

Kovandan sofraya misyonu ile üretilen BEE'O, Amerika'da pazara sunduğu Propolis Fındık Kakao Ham Bal karışımı ile Gıdanın Oskarları olarak bilinen Gurme Özel Ürünler İnovasyon Ödülleri'nde yeni ürün kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

 

 

Amerika Özel Gıdalar Birliği (Speciality Food Association) tarafından 1972 yılından bu yana dünya çapında mutfakta mükemmellik ve yaratıcılık bağlamında verilen Sofi Ödülleri (Sofi Awards) sahiplerini buldu. 12 gün boyunca gurme özel ürünler alanında uzman 62 kişi (Speciality Food Expert) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3000 ürün arasından Türkiye'nin ilk ve tek yerli propolisi birincilikle taçlandırıldı.

 

 

 

Eko Mükemmellik Ödülleri

 

BEE’O Anadolu Propolisine Tüm Dünyadan Ödül Yağıyor

Türkiye’nin gururu BEE’O Anadolu propolisi, iki yeni uluslararası ödülle daha taçlandırıldı. BEEO’nun kurucularından başarılı kadın girişimci Propolis Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı tarafından üretilen BEE'O Arı Sütü-Ham Bal (Çocuk) ve BEE'O Propolis-Ham Bal ürünleri Amerika Kaliforniya’da düzenlenen Eco Excellence Awards (Eko Mükemmellik Ödülleri) yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. 

Türkiye’nin ilk ve tek İnovasyon ödüllü yerli propolis üreticisi BEE’O, geliştirdiği doğal ürünler ile ödüllere doymuyor. Kadın girişimci Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın kurucusu ve Genel Müdürü olduğu BEE’O, Kaliforniya'da Eco Excellence Awards yarışmasında, Amerika’da satışta olan BEE & YOU markalı ürünleri ile iki farklı kategoride birincilik ödülüne layık görüldü. Dünya çapında 500’ün üzerinde ürünün 15 farklı kategoride yarıştığı yarışmada kazananlar halk oylamasıyla belirlendi. BEE'O Arı Sütü-Ham Bal (Çocuk) ürünü Sağlıklı yaşam- Alternatif Tedaviler (Wellness-Alternative Remedies) kategorisinde ve BEE'O Propolis-Ham Bal ürünü ise Beslenme – Ham ve Fermente Gıda (Nutrition-Raw&Fermented Food) kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

“ÜLKEMİZİ VE ZENGİNLİKLERİNİ, TÜM DÜNYAYA GURURLA TANITIYORUZ”

Eco Excellence Awards 2018 ödülleri sonrası çok gururlu olduğunu belirten Samancı, yerli üretimin önemine dikkat çekti. "Yerli ürünlerimizin üretimini artırmanın yolu ihracattan geçmektedir. Bu hem ülkemiz arıcılığı hem de ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için gerekli. Biz, ülkemizde üretilmeyen bir ürünün ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattık ve ihraç etmeye başladık. Geliştirdiğimiz Anadolu Propolisini 8 farklı ülkeye ihraç ederek, yerli üretimi destekliyoruz. Birincilerin halk oylamasıyla seçildiği bu yarışmada, ürünlerimizin kullanıcılarımızın desteği ile ödüle layık görülmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı... Oy vererek Anadolu propolisinin dünyaya tanıtımına destek olan herkese teşekkür ederiz. Hep birlikte Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Ödüllü kadın girişimci propolis uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, İTÜ ARI Teknokent'te gerçekleştirdikleri Ar-Ge projesiyle propolisi insan tüketimine uygun hale getirdiklerini ve içerisindeki antioksidan maddelerin maksimum düzeyde elde edilmesini sağlayacak özütleme yöntemini geliştirdiklerini belirterek "Propolis kovandan çıktığı ham haliyle tüketilebilir değil. Bu haliyle propolis vücutta yalnızca yüzde 2 oranında sindirilebiliyor. Propolisi insan tüketimine uygun hale getirmek için mutlaka uzmanlar tarafından uygun koşullarda ekstraksiyon yani özütleme işlemi yapılmalı. Biz de geliştirdiğimiz inovatif özütleme yöntemi ile kurulduğumuz günden bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülle taçlandırıldık. Eko Mükemmellik Ödülleri ile birlikte son 5 yılda 21 farklı ödüle layık görüldük" dedi.


Aslı Elif Tanuğur Samancı “Ürünlerimizin bu denli çok ödüle layık görülmesindeki en önemli faktör, tüketicilerimizin yaşadığı olumlu deneyimler. Bunlar bizim için çok kıymetli ve aynı zamanda motivasyon kaynağı…Türkiye genelindeki 100.000 kovanımız ve 500 sözleşmeli arıcımız, gıda, kimya ve ziraat mühendislerinden oluşan 75 kişilik uzman kadromuz ile Anadolu propolisini insanlara ulaştırmaya devam edeceğiz. En önemli farkımız kovandan gelen bu sağlıklı ürünlerin, doğallığını ve besin değerini koruyarak tüketicilere ulaştırıyor olmamız. Örneğin; balı tüketicilerimize, ham bal olarak sunuyor, 45°'nin üzerindeki sıcaklıklara ısıtılmamış ve 300 mikrondan daha küçük filtreler ile filtre edilmemiş şekilde raflara ulaştırıyoruz. Ürettiğimiz Anadolu propolisi, piyasadaki benzer ürünlerden en az 5 kat daha yüksek antioksidan aktiviteye sahip. Sözleşmeli arıcılık ile elde ettiğimiz diğer bir değerli ürün ise arı sütü. Arılar bu ürünü yavru arılarını beslemek için kendi vücutlarından salgılıyor. Arı sütü aynı zamanda kovandaki kraliçe arının yaşam boyu kullandığı besin maddesi. Hayatı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arı diğer arılardan 2 kat daha büyük oluyor, 30 kat daha uzun yaşıyor ve her gün 2000 yumurta bırakarak kovanın sürekliliğini sağlıyor. Doğanın bize sunduğu bu değerli ürünleri, kovandan sofraya izlenebilir, iyi arıcılık uygulamaları doğrultusunda en saf haliyle üretip, İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te yer alan laboratuvarlarımızda doğal besin içeriği ve biyolojik aktivitelerini doğrulayarak tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Bu ödüllerin temelinde, yerli üretime verilen emek, yıllara dayalı deneyim ve uzmanlık yatıyor. Bu yolculukta bizimle birlikte yürüyen tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ederiz.” dedi.

Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu “İş Ödülü”

 

Bee’o Propolisin kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya bir ödül de Avrupa Birliğinden!  

Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu’nun verdiği “İş Ödülü”ne layık görüldü. 

Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu kapsamında bu yıl 7.’si düzenlenen EUROWOMAN 2019 İş Ödülleri töreni, Ataşehir Marriott Otel’de gerçekleşti. Kendi dallarında uzmanlaşan kadın girişimcilerin başarılarının ödüllendirildiği törende, iş modeliyle küresel anlamda önemli bir fark yaratan Aslı Elif Tanuğur Samancı İş Ödülüne layık görüldü.

Avrupa düzeyinde iş kadınlarının 5 farklı kategoride ödüllendirildiği gecede konuşma yapan Tanuğur, Anadolu propolisi ile ülkemizi Dünyada temsil etmekten ve bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Tanuğur ‘Yaptığımız çalışmaları takdir eden herkese çok teşekkür ederim. Oğlumun bağışıklık sorunundan yola çıkarak, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı eşim Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte firmamızı 2013 yılında KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurduk. Böylece propolisin ülkemizde ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattık. Ar-Ge çalışmalarımız ile geliştirdiğimiz proses yöntemimiz ile propolisi insan tüketimine uygun hale getirdik. BEE'O Propolis ailesi olarak, Sözleşmeli Arıcılık Yöntemi'miz ile kovandan sofraya izlenebilir üretim sağlıyoruz. Doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen gibi doğal arı ürünlerinden oluşan katma değerli inovatif ürünler üretiyoruz. Böylece arıcılarımız artık bal dışındaki diğer arı ürünlerini de üretebiliyor ve bundan gelir elde edebiliyorlar" şeklinde konuştu. 

Tanuğur; “Geliştirdiğimiz inovasyon ödüllü özütleme yöntemimiz ve yaptığımız projeler ile ulusal ve uluslararası arenada 28 farklı ödüle layık görüldük. Bugün, 3000 metrekarelik tesisimiz ve 95 kişilik uzman kadromuz, 150 bin sözleşmeli kovanımınız ve 500 sözleşmeli arıcımız ile Türkiye’nin en büyük propolis üreticisiyiz” dedi. Tanuğur ayrıca Anadolu propolisini  bir dünya markası haline getirdiklerini ve BEE&YOU markası ile Amerika, Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Avusturya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Suudi Arabistan’a ürünlerini ihraç ettiklerini de kaydetti.

Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü

2016 yılının son ödülü ise Avrupa Birliği tarafından verilen Eco Efficiency ödülü oldu.

 

SBS Bilimsel Bio Çözümler, 2013 yılında, arı ürünleri alanında sektörel deneyim ve uzmanlığa sahip Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, arıcılık uzmanı Ziraat Mühendisi Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından, Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek adına KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile kurulmuştur. Arı ürünleri alanındaki uzmanlığıyla propolis, arı sütü, bal, polen ve arı ürünleri içeren doğal ve sağlıklı sürülebilir karışımlar üretmektedir. 2013 yılından bu yana birçok kurum ve kuruluş tarafından toplamda 6 farklı ödüle layık görülen BEE'O Propolis Türkiye'nin ilk ve tek yerli, ödüle doymayan propolisi niteliğini taşımaktadır.

Anlaşmalı Bankalar