Uluslararası Ödüllerimiz
  • 46. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019)
  • Londra Uluslararası Bal Ödülleri
  • Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü
  • Game Changers Ödülleri
  • ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!
  • Eko Mükemmellik Ödülleri
  • Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu “İş Ödülü”
  • Amerika Sofi Awards 2017
  • Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü

46. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019)

 

BEEO’YA APIMONDIA’DAN ULUSLARARASI ÖDÜL

Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, ulusal ve uluslararası arenada aldığı ödül sayısını 29’a yükseltti.

46. Apimondia – Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA 2019), 8-12 Eylül 2019 tarihleri arasında Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleşti. Dünyanın en büyük arıcılık kongresi olarak geçen APIMONDIA, bu yıl da arıcılar, bilim insanları, üreticiler ve arılara gönül vermiş kişileri bir araya getirdi. Bu yılki teması “Tarımda Birlikte Çalışmak” olan kongrede, çiftçi arıcı iletişimi ve arıların tozlaşmadaki önemi vurgulandı. Sektörel konular, arıcılık ve arı ürünleriyle ilgili çok değerli bilgiler paylaşıldı.

Uluslararası Arıcılık Kongresi (APIMONDIA) tarafından düzenlenen Dünya Arıcılık Ödülleri’nde toplam 50 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Binlerce ürünün yarıştığı yarışmada, Türkiye’nin ilk ve tek yerli inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, Ham Çam Balı ürünüyle Arı Ürünleri Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Bu ürün, tamamen doğal içeriğini yansıtan dikdörtgen cam ambalajı, tahta kapağı ve çok özel etiketi ile bir kez daha uluslararası arenada ödüllendirilmiş oldu. BEE’O, bu eşsiz ürün ile Londra’da düzenlenen Londra Bal Ödülleri’nde de altın madalyaya layık görülmüştü.

BEEO’nun kurucularından Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ödül sonrası duygularını şöyle dile getirdi: “Biz ülkemizde ilk kez sözleşmeli arıcılık modeliyle, propolis ve diğer arı ürünlerinin üretimini yerli olarak 2013 yılında başlattık. Firmamızı, sevgili eşim Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte İTÜ ARI Teknokent’te kurduk. Amacımız, kovandan sofraya doğallığı ve besin içeriği korunmuş arı ürünlerini tüketicilere ulaştırmak. Propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham balın yanı sıra, bunlardan elde edilmiş tamamen doğal karışımlarımız, damla, sprey, şurup ve tablet formunda ürünlerimiz mevcut. Türkiye’de BEE’O ve BEE’O UP markasıyla www.beeo.com.tr üzerinden, ayrıca Carrefour, Macrocenter, Migros vb. 2000 perakende satış noktası ve 25.000 eczanede, BEE&YOU markası ile Amerika’da www.beeandyou.com e-ticaret sitesi üzerinden ve CVS eczane zincirleri ile 3500 perakende satış noktasında ürünlerimizi tüketiciler ile buluşturuyoruz. Amerika’nın yanı sıra, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Fransa, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kıbrıs ve Suudi Arabistan olmak üzere 13 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz.

Bu inovatif ürünler ile ekonomimiz için bir katma değer, ayrıca arıcılarımız için de ayrı bir gelir kaynağı yarattık. Şu anda ülkemize daha önce sadece ithal edilen ürünlerin, yerli üretimini gerçekleştirerek ihraç eder hale geldik. Kurulduğumuz günden bu yana ulusal ve uluslararası arenada 28 farklı ödüle layık görüldük. Bu ödül ile uluslararası ödüllerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, Anadolu propolisini bir dünya markası haline getirmek. Bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bizi destekleyen tüm paydaşlarımıza, arıcılarımıza ve tüketicilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. BEE’O olarak kocaman bir aile olduk, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” diye belirtti.

Londra Uluslararası Bal Ödülleri

 

BEE'O’nun ürettiği Ham Çam Balına Bir Ödül de İngiltere’den Geldi! 

BEE'O, Ham Çam Balı ile Londra'da düzenlenen bal yarışmasında “Kalite Ödülleri”nde altın madalyaya layık görüldü!

Bu yıl ilki düzenlenen Londra Bal Ödülleri (London Honey Awards) yarışmasında, BEE'O’nun, Muğla Marmaris Bölgesi'nde ürettiği Ham Çam Balı'nın kalitesi altın madalya ile ödüllendirildi. Dünya genelinde bal üreticilerinin ödüllendirildiği yarışmada, BEE’O yurt dışında ürünlerini tüketicileriyle buluşturduğu BEE&YOU markası (BEE&YOU Pine Raw Honey) ile Kaliteli Bal Ödülü’nü kazandı. Confexpo tarafından düzenlenen yarışmada, 140 farklı ürün yarıştı.

BEE’O Propolis Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ödülle ilgili şunları söyledi: “Londra Bal Ödülleri, bal üreticilerinin kaliteli ürünlerinin ödüllendirildiği uluslararası önemli bir yarışma. Muğla Marmaris Bölgesinde ürettiğimiz ham çam balımızın altın madalyaya layık görülmesi, bizim için büyük bir onur kaynağı. Ham Çam Balı ülkemize has çok önemli bir arı ürünü, bu balın kalitesini ve farkını tüm Dünyaya duyurmamız gerekiyor. Yaptığımız bilimsel çalışmalarda Ham Çam Balı’nın antibakteriyel etkisinin, bu etkisi ile dünyada meşhur olmuş ve son derece yüksek fiyatlara satılan diğer bal çeşitlerinden daha yüksek olduğunu tespit ettik. Ayrıca mineral maddeler açısından da son derece zengin olan Ham Çam Balı özellikle çocukların beslenmesinde ayrı bir öneme sahip. Yaptığımız bilimsel çalışmaları, 7-9 Mayıs tarihlerinde Malta’da gerçekleştirilen Uluslararası Bal Komisyonu Kongresinde sunduk ve Ham Çam Balı’nın farkını tüm bilim camiasına duyurmuş olduk. Bilimsel olarak ortaya konmuş olan bu kalite farkının böyle bir ödül ile taçlandırılması bize ayrı bir gurur verdi. Bu ödülle birlikte 14’ü uluslararası olmak üzere toplam 28 ödüle ulaştık. Anadolu arı ürünlerinin farkını dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Bu yolculukta bize destek olan herkese teşekkür ederiz. 

Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiğimiz "Sözleşmeli Arıcılık Modeli"miz ile ürettiğimiz propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği, ham bal ve bunlardan ürettiğimiz inovatif katma değerli ürünlerimizi 13 ülkeye ihraç ediyoruz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Halihazırda ürünlerimizi Türkiye’de e-ticaret sitemiz www.beeo.com.tr üzerinden ayrıca 24.000 eczane ve 2000 perakende satış noktasında; Amerika’da ise e-ticaret sitemiz www.bee-and-you.com üzerinden; ayrıca Amazon, CVS, Wallmart, E-bay’de ve 3500 perakende satış noktasında tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz. Ülkemizin adını ve yerli ürünlerimizi yurtdışında duyurmaktan onurluyuz. Hedefimiz Anadolu arı ürünlerini bir dünya markası haline getirmek. Bunu yaparken, ülkemizde arıcılığın gelişimi, tarımsal üretim ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz.” 

BEE’O ürünlerini; Amerika’nın yanı sıra Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Avusturya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Suudi Arabistan’a da ihraç ediyor.
 

Dünya Arıcılar Birliği-Altın Madalya Ödülü

BEE’O’nun Propolis-Antep Fıstığı-Leblebi-Ham Bal ürünü Dünya Arıcılar Birliği tarafından da Altın Madalya ile ödüllendirildi!

BEEO’nun Antep Fıstığı, Ham Bal ve Propolisli doğal ürünü, Apimondia tarafından 2 yılda bir düzenlenen World Beekeeping Awards’da (Dünya Arıcılık Ödülleri Yarışması)  altın madalya ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen BEE’O Propolis’in geliştirdiği bu ürün ilave yağ, şeker, katkı maddesi ve koruyucu madde içermiyor. Zengin lif, vitamin, demir ve antioksidan içeriği ile çocuk ve yetişkin beslenmesine de önemli bir katkı sağlıyor.
Doğal antioksidan içeriği minimum 1200 mg/kg, doğal kalsiyum içeriğİ ise minimum 330 mg/kg olan BEE’O Antep Fıstığı Ham Bal Propolis ürününü uzmanlar; çocuklar için günde en az 2 tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise günde en az 3 tatlı kaşığı tüketmesini tavsiye ediyor.
BEE’O Propolis Antep Fıstığı Leblebi Ham Bal Propolis karışımını kahvaltıda ve ayrıca öğün aralarında tüketebilirsiniz. Böylece hem lezzetli ve doğal beslenirken hem de günlük antioksidan, vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanmasına destek olabilirsiniz.

Anadolu propolisi hakkında
Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir arı ürünüdür. Arı petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra üzerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Propolisin kovandan çıktığı hali vücudumuzda sindirilebilir özellikte değildir. Propolisi ham haliyle doğrudan tükettiğimizde, vücudumuzun propolisin içerisindeki besin öğelerinden yararlanma oranı yalnızca %2'dir. Bu sebeple, propolisin mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup, gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır.


 

Game Changers Ödülleri

BEE’O Anadolu Propolisine 3 Uluslararası Ödül Birden!


Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisin ülkemizde ilk kez ‘Sözleşmeli Arıcılık’ modeliyle yerli üretimini başlatan BEE'O; finalistlerin bağımsız bir kurul tarafından belirlendikten sonra, birincilerin halk oylaması ile seçildiği yarışmada 3 uluslararası ödüle birden layık görüldü.
Türkiye’de fark yaratan ve yenilikçi fikirlere imza atan şirketlerin Game Changers Türkiye Ödülü ile onurlandırıldığı günde BEE'O Anadolu Propolisi En İyi Yeni Marka, En İyi Teknolojik İnovasyon ve En İyi Game Changer ödüllerinin sahibi oldu.
İlk ve Tek Yerli İnovasyon Ödüllü Anadolu Propolisi’ne Ödül Yağmaya Devam Ediyor!
Kovandan çıktığı ham haliyle vücutta sindirilemeyen propolis için İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent'te gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla özütleme yöntemini geliştiren BEE'O, Game Changer Türkiye’den aldığı ödüllerle kazandığı ödül sayısını on dokuza yükseltti.
BEE'O Propolis Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı ödülle ilgili şunları söyledi “Bu Ödüller hem ekibimizin hem de arıcılarımızın motivasyonunu yükseltiyor. İşimize daha büyük bir şevk ile sarılıyor ve ülkemizin bu değerli ürününü bir dünya markası yapma yolculuğumuza daha da hızlı adımlar ile devam ediyoruz. Bu ödüllere bizi layık gören herkese özellikle de tüketicilerimize çok teşekkür ederiz. Ürünlerimizin antioksidan içeriği piyasadaki benzer ürünlerden en az 5 kat daha yüksek. Anadolu propolisinin farkını ve değerini yükselten ve taktir eden tüm paydaşlarımıza ve ekibimize de teşekkür ederiz. “ 
Anadolu propolisi hakkında
Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddelerden fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir arı ürünüdür. Arı petek gözlerini önce propolis ile kaplar sonra üzerine balını, polenini, arı sütünü koyar. Böylece arının ürünleri de kovanda bozulmadan saklanır. Propolis kovandan çıktığı ham haliyle insan tüketimine uygun değildir. Bu haliyle vücudumuzda sindirilebilirliği yalnızca %2'dir. Propolisin insan tüketimine uygun hale getirilmesi için mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup uzman gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır
 

ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!

ANADOLU PROPOLİSİ CENEVRE’DE!


BEE’O uzmanları tarafından geliştirilen Anadolu propolisi; Avrupa’da en iyi içerik, ürün ve araştırma girişimlerine ödül veren NutraIngredients Awards yarışmasında ilk üçe girdi!

BEE’O; 2013 yılında Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeliyle yerli propolis üretimini başlatmak ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’ te kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 6'sı uluslararası, 13'ü ulusal olmak üzere 19 farklı ödüle layık görüldü.

BEE’O Propolis, geliştirdiği inovatif ürünler ile bu yıl Cenevre’de dördüncüsü düzenlenen yarışmada Editors Award for Functional Food Innovation kategorisinde ilk üçe girdi. Ödülünü Senior Editor Nathan Gray’in elinden alan Aslı Elif Tanuğur Samancı duygularını şöyle ifade etti: “Anadolu propolisini dünyaya tanıtma adına çıktığımız bu yolda aldığımız bu ödüller bize büyük bir güç veriyor. Bugünlere gelmemizde katkısı olan başta İTÜ ARI Teknokent olmak üzere tüm destekçilerimiz, paydaşlarımız, arıcılarımız, ekibimiz ve tüketicilerimize sonsuz teşekkürler…”

 

Eko Mükemmellik Ödülleri

 

BEE’O Anadolu Propolisine Tüm Dünyadan Ödül Yağıyor

Türkiye’nin gururu BEE’O Anadolu propolisi, iki yeni uluslararası ödülle daha taçlandırıldı. BEEO’nun kurucularından başarılı kadın girişimci Propolis Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı tarafından üretilen BEE'O Arı Sütü-Ham Bal (Çocuk) ve BEE'O Propolis-Ham Bal ürünleri Amerika Kaliforniya’da düzenlenen Eco Excellence Awards (Eko Mükemmellik Ödülleri) yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. 

Türkiye’nin ilk ve tek İnovasyon ödüllü yerli propolis üreticisi BEE’O, geliştirdiği doğal ürünler ile ödüllere doymuyor. Kadın girişimci Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın kurucusu ve Genel Müdürü olduğu BEE’O, Kaliforniya'da Eco Excellence Awards yarışmasında, Amerika’da satışta olan BEE & YOU markalı ürünleri ile iki farklı kategoride birincilik ödülüne layık görüldü. Dünya çapında 500’ün üzerinde ürünün 15 farklı kategoride yarıştığı yarışmada kazananlar halk oylamasıyla belirlendi. BEE'O Arı Sütü-Ham Bal (Çocuk) ürünü Sağlıklı yaşam- Alternatif Tedaviler (Wellness-Alternative Remedies) kategorisinde ve BEE'O Propolis-Ham Bal ürünü ise Beslenme – Ham ve Fermente Gıda (Nutrition-Raw&Fermented Food) kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

“ÜLKEMİZİ VE ZENGİNLİKLERİNİ, TÜM DÜNYAYA GURURLA TANITIYORUZ”

Eco Excellence Awards 2018 ödülleri sonrası çok gururlu olduğunu belirten Samancı, yerli üretimin önemine dikkat çekti. "Yerli ürünlerimizin üretimini artırmanın yolu ihracattan geçmektedir. Bu hem ülkemiz arıcılığı hem de ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için gerekli. Biz, ülkemizde üretilmeyen bir ürünün ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattık ve ihraç etmeye başladık. Geliştirdiğimiz Anadolu Propolisini 8 farklı ülkeye ihraç ederek, yerli üretimi destekliyoruz. Birincilerin halk oylamasıyla seçildiği bu yarışmada, ürünlerimizin kullanıcılarımızın desteği ile ödüle layık görülmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı... Oy vererek Anadolu propolisinin dünyaya tanıtımına destek olan herkese teşekkür ederiz. Hep birlikte Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Ödüllü kadın girişimci propolis uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, İTÜ ARI Teknokent'te gerçekleştirdikleri Ar-Ge projesiyle propolisi insan tüketimine uygun hale getirdiklerini ve içerisindeki antioksidan maddelerin maksimum düzeyde elde edilmesini sağlayacak özütleme yöntemini geliştirdiklerini belirterek "Propolis kovandan çıktığı ham haliyle tüketilebilir değil. Bu haliyle propolis vücutta yalnızca yüzde 2 oranında sindirilebiliyor. Propolisi insan tüketimine uygun hale getirmek için mutlaka uzmanlar tarafından uygun koşullarda ekstraksiyon yani özütleme işlemi yapılmalı. Biz de geliştirdiğimiz inovatif özütleme yöntemi ile kurulduğumuz günden bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülle taçlandırıldık. Eko Mükemmellik Ödülleri ile birlikte son 5 yılda 21 farklı ödüle layık görüldük" dedi.


Aslı Elif Tanuğur Samancı “Ürünlerimizin bu denli çok ödüle layık görülmesindeki en önemli faktör, tüketicilerimizin yaşadığı olumlu deneyimler. Bunlar bizim için çok kıymetli ve aynı zamanda motivasyon kaynağı…Türkiye genelindeki 100.000 kovanımız ve 500 sözleşmeli arıcımız, gıda, kimya ve ziraat mühendislerinden oluşan 75 kişilik uzman kadromuz ile Anadolu propolisini insanlara ulaştırmaya devam edeceğiz. En önemli farkımız kovandan gelen bu sağlıklı ürünlerin, doğallığını ve besin değerini koruyarak tüketicilere ulaştırıyor olmamız. Örneğin; balı tüketicilerimize, ham bal olarak sunuyor, pastörize ve polenlerini tutacak şekilde filtre etmeden raflara ulaştırıyoruz. Ürettiğimiz Anadolu propolisi, piyasadaki benzer ürünlerden en az 5 kat daha yüksek antioksidan aktiviteye sahip. Sözleşmeli arıcılık ile elde ettiğimiz diğer bir değerli ürün ise arı sütü. Arılar bu ürünü yavru arılarını beslemek için kendi vücutlarından salgılıyor. Arı sütü aynı zamanda kovandaki kraliçe arının yaşam boyu kullandığı besin maddesi. Hayatı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arı diğer arılardan 2 kat daha büyük oluyor, 30 kat daha uzun yaşıyor ve her gün 2000 yumurta bırakarak kovanın sürekliliğini sağlıyor. Doğanın bize sunduğu bu değerli ürünleri, kovandan sofraya izlenebilir, iyi arıcılık uygulamaları doğrultusunda en saf haliyle üretip, İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te yer alan laboratuvarlarımızda doğal besin içeriği ve biyolojik aktivitelerini doğrulayarak tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Bu ödüllerin temelinde, yerli üretime verilen emek, yıllara dayalı deneyim ve uzmanlık yatıyor. Bu yolculukta bizimle birlikte yürüyen tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ederiz.” dedi.

Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu “İş Ödülü”

 

Bee’o Propolisin kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya bir ödül de Avrupa Birliğinden!  

Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu’nun verdiği “İş Ödülü”ne layık görüldü. 

Eurowoman Küresel İş Kadınları Forumu kapsamında bu yıl 7.’si düzenlenen EUROWOMAN 2019 İş Ödülleri töreni, Ataşehir Marriott Otel’de gerçekleşti. Kendi dallarında uzmanlaşan kadın girişimcilerin başarılarının ödüllendirildiği törende, iş modeliyle küresel anlamda önemli bir fark yaratan Aslı Elif Tanuğur Samancı İş Ödülüne layık görüldü.

Avrupa düzeyinde iş kadınlarının 5 farklı kategoride ödüllendirildiği gecede konuşma yapan Tanuğur, Anadolu propolisi ile ülkemizi Dünyada temsil etmekten ve bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Tanuğur ‘Yaptığımız çalışmaları takdir eden herkese çok teşekkür ederim. Oğlumun bağışıklık sorunundan yola çıkarak, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı eşim Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte firmamızı 2013 yılında KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurduk. Böylece propolisin ülkemizde ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattık. Ar-Ge çalışmalarımız ile geliştirdiğimiz proses yöntemimiz ile propolisi insan tüketimine uygun hale getirdik. BEE'O Propolis ailesi olarak, Sözleşmeli Arıcılık Yöntemi'miz ile kovandan sofraya izlenebilir üretim sağlıyoruz. Doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen gibi doğal arı ürünlerinden oluşan katma değerli inovatif ürünler üretiyoruz. Böylece arıcılarımız artık bal dışındaki diğer arı ürünlerini de üretebiliyor ve bundan gelir elde edebiliyorlar" şeklinde konuştu. 

Tanuğur; “Geliştirdiğimiz inovasyon ödüllü özütleme yöntemimiz ve yaptığımız projeler ile ulusal ve uluslararası arenada 28 farklı ödüle layık görüldük. Bugün, 3000 metrekarelik tesisimiz ve 95 kişilik uzman kadromuz, 150 bin sözleşmeli kovanımınız ve 500 sözleşmeli arıcımız ile Türkiye’nin en büyük propolis üreticisiyiz” dedi. Tanuğur ayrıca Anadolu propolisini  bir dünya markası haline getirdiklerini ve BEE&YOU markası ile Amerika, Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Avusturya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Suudi Arabistan’a ürünlerini ihraç ettiklerini de kaydetti.

Amerika Sofi Awards 2017

Kovandan sofraya misyonu ile üretilen BEE'O, Amerika'da pazara sunduğu Propolis Fındık Kakao Ham Bal karışımı ile Gıdanın Oskarları olarak bilinen Gurme Özel Ürünler İnovasyon Ödülleri'nde yeni ürün kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

 

 

Amerika Özel Gıdalar Birliği (Speciality Food Association) tarafından 1972 yılından bu yana dünya çapında mutfakta mükemmellik ve yaratıcılık bağlamında verilen Sofi Ödülleri (Sofi Awards) sahiplerini buldu. 12 gün boyunca gurme özel ürünler alanında uzman 62 kişi (Speciality Food Expert) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3000 ürün arasından Türkiye'nin ilk ve tek yerli propolisi birincilikle taçlandırıldı.

 

 

 

Avrupa Birliği Eco Efficiency Ödülü

2016 yılının son ödülü ise Avrupa Birliği tarafından verilen Eco Efficiency ödülü oldu.

 

SBS Bilimsel Bio Çözümler, 2013 yılında, arı ürünleri alanında sektörel deneyim ve uzmanlığa sahip Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, arıcılık uzmanı Ziraat Mühendisi Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından, Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek adına KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile kurulmuştur. Arı ürünleri alanındaki uzmanlığıyla propolis, arı sütü, bal, polen ve arı ürünleri içeren doğal ve sağlıklı sürülebilir karışımlar üretmektedir. 2013 yılından bu yana birçok kurum ve kuruluş tarafından toplamda 6 farklı ödüle layık görülen BEE'O Propolis Türkiye'nin ilk ve tek yerli, ödüle doymayan propolisi niteliğini taşımaktadır.

Top

Sepetinizde Bulunan Ürünler

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.