Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding
  • Antioksidan Bombası Meyveli Çörek
  • Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding
  • Ballı Çörek
  • Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye
  • Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek
  • Polen ve Propolisli Ballı Güllaç
  • Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar

Antioksidan Bombası Meyveli Çörek

4 su bardağı unu yoğurma kabına alın. İçine kuru maya ve tuzu atıp parmak uçlarınızla karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Yarım su bardağı süt ve orta boy 4 adet yumurtayı ekleyip makinede karmaya başlayın. 3 yemek kaşığı bal veya agave koyup yavaşça karıştırmaya devam edin. Hamuru 15 dakika karıştırdıktan sonra 5 dakika dinlendirip, 100 gr oda sıcaklığındaki tereyağını 4 parçada aşamalı olarak ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son 1 su bardağı unu da hamur toparlanana kadar aşamalı ekleyin. Hamuru 15 dakika kadar yoğurup, ılık bir yerde bir saat mayalandırın. Hamur üç katı kadar kabaracak.

 

Dilerseniz sade çörek yapabilirsiniz veya kuru üzümlü; bunun için küçük kalıpları tereyağı ile yağlayıp üçte birini kaplayacak şekilde bezelere ayırın ve yuvarlayıp kalıplara koyun. (Küçük muffin kalıplarında yaklaşık 20-22 adet olacaktır.), Vişneli Frambuazlı Bionche için mayalanan hamurun yarısını kesip, elinizle tezgâhta kalınca açın. Dairenin bir yarısına bir iki avuç dondurulmuş veya taze meyvelerden koyup, üzerine BEE’O Arı Ürünleri propolis ve ham bal gezdirin. Hamuru katlayarak rulo yapın tepsiye yerleştirin, porsiyonluk kesin ama parçaları ayırmayın. Eğer meyveli olacaksa 30-35 dk sade olacaksa 15-20 dk üzeri kapalı ikinci mayalama yapın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, Hindistan cevizi rendesi serpin.

 

200°C’de sade ise 20 dk kontrollü pişirip kalıptaysa hemen çıkartın, dolgulu büyük hamur ise aynı ısıda 25 dk pişirin. * Ekşi maya kullanmayın. Çörek hamurunda ekşi maya hamurun içindeki yumurta ve süt gibi ek malzemelerle birleşince kimyasal tepkimelere giriyor. Lütfen çörek tariflerinde kuru maya, kuru maya sevmiyorsanız da yaş maya kullanın. Elinizdeki ekşi maya eminim çok güzel ve kıymetli ama bu tariflerin de lezzetini gölgeleyeceğini unutmayın.  

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding

4 kişi için
 
  • 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı çiya tohumu
  • 1 lirte süt
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Antep fıstığı kırıntısı
  • Bal, polen, propolis ve mevsim meyveleri

 

 

Çiya tohumunu bir litre süte koyup oda sıcaklığında 4 saat bekletin. Tamamen şişen çiya tohumunun üzerine yulafı ekleyin bir saat daha bekletin. Zamanınız yoksa çiya ve yulafı sütle karıştırıp direk buzdolabına koyabilirsiniz ama bekleme süreniz iki katı olur. 

 

Yoğurdu arzu ettiğiniz kadar balla (ortalama 4 yemek kaşığı) çırpın ve üzerine sütte iyice şişmiş çiya ve yulaf ezmesini sütünü süzerek alın karıştırın. 

 

Bu karışımı küçük puding kaselerine paylaştırın. Üzerine meyve, kırılmış Antep fıstığı, polen ve bal gezdirip buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis edin.

 

Not: Arzu ederseniz mavi yemiş meyvesini biraz balla pişirip tatlının üzerine ekleyebilirsiniz.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Ballı Çörek

  • 650 gr un (kinoa + yulaf + kavılca harmanı)
  • 1 yumurta
  • 450 ml süt
  • 10 gr kuru
  • Yeteri kadar bal ve propolis
  • Bolca tarçın ve ceviz

 

 

Bir kapta un ve mayayı karıştırıp ortasını çukurlaştırın. İçine yumurtayı kırıp, sütü azar azar dışarıdan içeriye unu toplayarak ekleyin. Hamur pürüzsüz ve yumuşak bir hal alana kadar yoğurun. Yuvarlayıp bir bezle üzerini örtün ve en az iki katı olana kadar ılık bir yerde 1-1,5 saat mayalandırın.


Mayalanan hamuru un serpili tezgâha alın. Tam ortadan ikiye kesin. Her birini dikdörtgen şeklinde açın.


Birinci bezenin üzerine bol miktarda fındıklı propolisli ham bal ve ceviz içi serpin diğerineyse bol miktarda tarçın, bal ve ceviz serperek her ikisini de rulo yaparak kıvırın. İki ruloyu birbirine sarın ve başlangıçla bitiş yerlerinden avuç içinizle aşağıya hafif kıvırıp, ortaya doğru akordiyon gibi hafif esneterek yakınlaştırın.


Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt koyun ve hamuru içine koyup üzerini örterek 30 dk ikinci mayalamayı yapın.


Üzerine çırpılmış ballı yumurta sarısı sürüp, ceviz serpin. Önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 45 dk pişirdikten sonra tel ızgarada soğutun.


Ballı glaze için, fırından çıkan çöreğin üzerine bal, propolis ve bir tatlı kaşığı oda ısısındaki suyu çırpıp üzerine fırçayla sürün.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye

  • 240 gr un (siyez ve tam buğday karışık)
  • 125 gr tereyağı (odasıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı ham bal
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

 

İçi için 4 elmanın rendesi, tarçın, bal ve 20 damla propolis

Üzeri için Bee’o Antep fıstığı ezmeli bal ve hindistan cevizi tozu

Elma rendesini tarçın ve balla 10 dk pişirin. Soğuması için kenara alın, propolis ekleyip karıştırın. Hamur için tüm malzemeyi yoğurup tezgaha alın. Üzerine yağlı kağıt koyup merdane ile açın. Büyük çember veya bardakla daireler kesin. İçlerini harç malzemesi ile doldurun. Dilediğiniz gibi kapatın. 180°C’de 20 dk pembeleşene kadar kontrollü pişirin. Fırından çıkarıp Antep fıstığı ezmeli bal ile süsleyin ve hindistan cevizi tozu serpip servis edin.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek

Hamur için

  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 çay kaşığı kuru maya
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı çam balı (veya agave)
  • Bir tutam tuz
 

İçi için

  • 200gr fındık (tuzsuz ve kabuksuz)
  • Bir çay bardağı yulaf ezmesi
  • Bir çay bardağı kuru üzüm (şeker sorununuz varsa kullanmayın)
  • Yeteri kadar bal (veya agave)
 

Üzeri için 
2 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hindistancevizi unu
Bir tatlı kaşığı bal
20 damla propolis (BEE’O)



Yağı hafifçe eritip içine balı ekleyin, karıştırın. Hamur yoğurma haznesine süt, yumurta, yağı koyup üzerine sırasıyla un, maya ve tuzu serpin. Bir kaç dakika yoğurup sıvı yağ ile hafifçe yağlanmış kapaklı çukur bir kaba alın ve en az 2 saat mayalandırın. Hamur mayalanırken kuru üzüm, fındık ve yulaf ezmesini balla karıştırıp 200°C’de ısınmış fırında 15dk pişirin ve soğuması için kenarıya alın. Mayalanan hamuru un serpili tezgaha alın biraz yoğurup dikdörtgen olarak açın. Hamurun ince olmasına dikkat edin. Hamurun yüzeyini bal ile kaplayın içine fındıkları yayın ve kısa tarafından rulo olarak sarın. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Her bir dilimi devirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180°C’de üzeri kızarana kadar 25dk pişirin. Limon ve hindistancevizi ununu çırpın, yoğunluğunu akışkan ama çok da sıvı olmayacak şekilde ayarlayın, bal ve propolisi damlatıp karıştırın. Soğuyan çöreklerin üzerine gezdirip, bir iki saat bekletin ve servis yapın.

Not: Bu tarif 14 adet Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek içindir.

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Polen ve Propolisli Ballı Güllaç

4 kişi için
 
  • 4 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 8 tatlı kaşığı BEE’O Antepfıstıklı Propolisli Ham Bal
  • 2 yemek kaşığı bal

 

 

Çiçek aroması isterseniz arzuya göre dilediğiniz çiçekleri kullanabilirsiniz (lavanta, hanımeli, gül veya mürver çiçeği gibi) 

 

Üzeri için Antepfıstığı tozu ve BEE’O arı poleni Sütü ılık olacak şekilde ısıtın. Bu aşamada gül kullanacaksanız sütü kaynatıp kokulu güllerle birlikte ılınmasını bekleyip, kokusunun çıkmasını sağlamalısınız. Ya da gül suyu kullanabilirsiniz. Çiçekleri içinden alıp, içine balı koyup karıştırın derin bir tepside sütün yarısını döküp güllaç yaprağını ıslatın ve tabak büyüklüğünde büzerek tam ortasına iki tatlı kaşığı Antepfıstık ezmeli ham balı koyun gül böreği yapar gibi sarıp çukur bir tabağa alın. Tüm güllaç yapraklarına aynı işlemi yapın. Kalan sütü üzerlerine dökün, ortalarına polen ve Antepfıstığını serpip buzdolabında soğutun. Servis zamanı tabağın etrafındaki sütü kaşıkla üzerinden gezdirin ve servis edin. Afiyetle! 

 

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar

Ballı Antep Fıstıklı Atıştırmalık Toplar

  • Bir kavanoz Bee’o Antepfıstıklı Propolisli ham bal
  • İki yemek kaşığı çia tohumu (yarım su bardağı ılık su ile karıştırılacak)
  • Yarım su bardağı Antepfıstığı (öğütülmüş)
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi unu
  • 20 damla Bee’o propolis
  • 6-7 damla vanilya özü

 

Bee’o Antepfıstıklı balı benmaride yumuşatın. Çia tohumu ile karıştırın. Tüm malzemeyi blenderda parçalayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Parçalar alıp avuç içinizde cevizden küçük toplar yuvarlayın. Antepfıstığı kırıklarının içinde harmanlayıp tüm yüzeyini fıstıkla kaplayın. Servis tabağına alın.

 

Ballı Kakaolu Atıştırmalık Toplar

Ballı Kakaolu Atıştırmalık Toplar

  • Yarım kavanoz Bee’o Kakaolu Fındıklı Propolisli ham bal
  • 1 olgun muz
  • Çeyrek su bardağından bir parmak az keten tohumu
  • (çeyrek su bardağı ılık su ile karıştırılacak)
  • Yarım su bardağı fındık (öğütülmüş)
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • Yarım su bardağı keçiboynuzu unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 20 damla Bee’o propolis
  • 6-7 damla vanilya özü

 

Tüm malzemeyi blenderda parçalayın. Eğer nemliyse biraz keçiboynuzu unu ekleyip karıştırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Parçalar alıp avuç içinizde cevizden küçük toplar yuvarlayın. Kakaonun içinde harmanlayıp tüm yüzeyine kakao ile kaplayın. Servis tabağına alın.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Top

Sepetinizde Bulunan Ürünler

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.