facebook

Ballı Propolisli Tarifler

  • Antioksidan Bombası Meyveli Çörek
    Antioksidan Bombası Meyveli Çörek
  • Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding
    Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding
  • Ballı Çörek
    Ballı Çörek
  • Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye
    Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye
  • Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek
    Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek
  • Polen ve Propolisli Ballı Güllaç
    Polen ve Propolisli Ballı Güllaç
  • Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar
    Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ham Ballı Yulaf
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ham Ballı Yulaf
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolis ve Ham Ballı Turp
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolis ve Ham Ballı Turp
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolisli Ham Ballı İçecek
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolisli Ham Ballı İçecek
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ballı Meyveli Pancake
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ballı Meyveli Pancake
  • Aslı Elif Tanuğur Samanci'dan tarifler: Propolisli Ham Ballı Sağlıklı Atıştırmalıklar
    Aslı Elif Tanuğur Samanci'dan tarifler: Propolisli Ham Ballı Sağlıklı Atıştırmalıklar
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Polenli Yulaflı Tarif
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Polenli Yulaflı Tarif

Antioksidan Bombası Meyveli Çörek

4 su bardagi unu yogurma kabina alin. Içine kuru maya ve tuzu atip parmak uçlarinizla karistirip ortasini çukurlastirin. Yarim su bardagi süt ve orta boy 4 adet yumurtayi ekleyip makinede karmaya baslayin. 3 yemek kasigi bal veya agave koyup yavasça karistirmaya devam edin. Hamuru 15 dakika karistirdiktan sonra 5 dakika dinlendirip, 100 gr oda sicakligindaki tereyagini 4 parçada asamali olarak ekleyerek karistirmaya devam edin. En son 1 su bardagi unu da hamur toparlanana kadar asamali ekleyin. Hamuru 15 dakika kadar yogurup, ilik bir yerde bir saat mayalandirin. Hamur üç kati kadar kabaracak.

 

Dilerseniz sade çörek yapabilirsiniz veya kuru üzümlü; bunun için küçük kaliplari tereyagi ile yaglayip üçte birini kaplayacak sekilde bezelere ayirin ve yuvarlayip kaliplara koyun. (Küçük muffin kaliplarinda yaklasik 20-22 adet olacaktir.), Visneli Frambuazli Bionche için mayalanan hamurun yarisini kesip, elinizle tezgâhta kalinca açin. Dairenin bir yarisina bir iki avuç dondurulmus veya taze meyvelerden koyup, üzerine BEE’O Ari Ürünleri propolis ve ham bal gezdirin. Hamuru katlayarak rulo yapin tepsiye yerlestirin, porsiyonluk kesin ama parçalari ayirmayin. Eger meyveli olacaksa 30-35 dk sade olacaksa 15-20 dk üzeri kapali ikinci mayalama yapin. Üzerine çirpilmis yumurta sarisi sürün, Hindistan cevizi rendesi serpin.

 

200°C’de sade ise 20 dk kontrollü pisirip kaliptaysa hemen çikartin, dolgulu büyük hamur ise ayni isida 25 dk pisirin. * Eksi maya kullanmayin. Çörek hamurunda eksi maya hamurun içindeki yumurta ve süt gibi ek malzemelerle birlesince kimyasal tepkimelere giriyor. Lütfen çörek tariflerinde kuru maya, kuru maya sevmiyorsaniz da yas maya kullanin. Elinizdeki eksi maya eminim çok güzel ve kiymetli ama bu tariflerin de lezzetini gölgeleyecegini unutmayin.  

 

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding

4 kisi için
 
  • 8 yemek kasigi süzme yogurt
  • 4 yemek kasigi çiya tohumu
  • 1 lirte süt
  • 4 yemek kasigi yulaf ezmesi
  • Antep fistigi kirintisi
  • Bal, polen, propolis ve mevsim meyveleri

 

 

Çiya tohumunu bir litre süte koyup oda sicakliginda 4 saat bekletin. Tamamen sisen çiya tohumunun üzerine yulafi ekleyin bir saat daha bekletin. Zamaniniz yoksa çiya ve yulafi sütle karistirip direk buzdolabina koyabilirsiniz ama bekleme süreniz iki kati olur. 

 

Yogurdu arzu ettiginiz kadar balla (ortalama 4 yemek kasigi) çirpin ve üzerine sütte iyice sismis çiya ve yulaf ezmesini sütünü süzerek alin karistirin. 

 

Bu karisimi küçük puding kaselerine paylastirin. Üzerine meyve, kirilmis Antep fistigi, polen ve bal gezdirip buzdolabina kaldirin. Soguk olarak servis edin.

 

Not: Arzu ederseniz mavi yemis meyvesini biraz balla pisirip tatlinin üzerine ekleyebilirsiniz.

 

 

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Ballı Çörek

  • 650 gr un (kinoa + yulaf + kavilca harmani)
  • 1 yumurta
  • 450 ml süt
  • 10 gr kuru
  • Yeteri kadar bal ve propolis
  • Bolca tarçin ve ceviz

 

 

Bir kapta un ve mayayi karistirip ortasini çukurlastirin. Içine yumurtayi kirip, sütü azar azar disaridan içeriye unu toplayarak ekleyin. Hamur pürüzsüz ve yumusak bir hal alana kadar yogurun. Yuvarlayip bir bezle üzerini örtün ve en az iki kati olana kadar ilik bir yerde 1-1,5 saat mayalandirin.


Mayalanan hamuru un serpili tezgâha alin. Tam ortadan ikiye kesin. Her birini dikdörtgen seklinde açin.


Birinci bezenin üzerine bol miktarda findikli propolisli ham bal ve ceviz içi serpin digerineyse bol miktarda tarçin, bal ve ceviz serperek her ikisini de rulo yaparak kivirin. Iki ruloyu birbirine sarin ve baslangiçla bitis yerlerinden avuç içinizle asagiya hafif kivirip, ortaya dogru akordiyon gibi hafif esneterek yakinlastirin.


Dikdörtgen bir kek kalibini yaglayip, yagli kâgit koyun ve hamuru içine koyup üzerini örterek 30 dk ikinci mayalamayi yapin.


Üzerine çirpilmis balli yumurta sarisi sürüp, ceviz serpin. Önceden isitilmis firinda kontrollü olarak 45 dk pisirdikten sonra tel izgarada sogutun.


Balli glaze için, firindan çikan çöregin üzerine bal, propolis ve bir tatli kasigi oda isisindaki suyu çirpip üzerine firçayla sürün.

 

 

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye

  • 240 gr un (siyez ve tam bugday karisik)
  • 125 gr tereyagi (odasicakliginda)
  • 4 yemek kasigi ham bal
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 1 yemek kasigi süt
  • 1 çay kasigi kabartma tozu

 

Içi için 4 elmanin rendesi, tarçin, bal ve 20 damla propolis

Üzeri için Bee’o Antep fistigi ezmeli bal ve hindistan cevizi tozu

Elma rendesini tarçin ve balla 10 dk pisirin. Sogumasi için kenara alin, propolis ekleyip karistirin. Hamur için tüm malzemeyi yogurup tezgaha alin. Üzerine yagli kagit koyup merdane ile açin. Büyük çember veya bardakla daireler kesin. Içlerini harç malzemesi ile doldurun. Dilediginiz gibi kapatin. 180°C’de 20 dk pembelesene kadar kontrollü pisirin. Firindan çikarip Antep fistigi ezmeli bal ile süsleyin ve hindistan cevizi tozu serpip servis edin.

 

 

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek

Hamur için

  • 3,5 su bardagi un
  • Yarim su bardagi süt
  • 3 çay kasigi kuru maya
  • 50 gr tereyagi (eritilmis)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kasigi çam bali (veya agave)
  • Bir tutam tuz
 

Içi için

  • 200gr findik (tuzsuz ve kabuksuz)
  • Bir çay bardagi yulaf ezmesi
  • Bir çay bardagi kuru üzüm (seker sorununuz varsa kullanmayin)
  • Yeteri kadar bal (veya agave)
 

Üzeri için 
2 çay kasigi limon suyu
1 tatli kasigi hindistancevizi unu
Bir tatli kasigi bal
20 damla propolis (BEE’O)



Yagi hafifçe eritip içine bali ekleyin, karistirin. Hamur yogurma haznesine süt, yumurta, yagi koyup üzerine sirasiyla un, maya ve tuzu serpin. Bir kaç dakika yogurup sivi yag ile hafifçe yaglanmis kapakli çukur bir kaba alin ve en az 2 saat mayalandirin. Hamur mayalanirken kuru üzüm, findik ve yulaf ezmesini balla karistirip 200°C’de isinmis firinda 15dk pisirin ve sogumasi için kenariya alin. Mayalanan hamuru un serpili tezgaha alin biraz yogurup dikdörtgen olarak açin. Hamurun ince olmasina dikkat edin. Hamurun yüzeyini bal ile kaplayin içine findiklari yayin ve kisa tarafindan rulo olarak sarin. Iki parmak kalinliginda dilimlere ayirin. Her bir dilimi devirerek yagli kagit serili firin tepsisine dizin. 180°C’de üzeri kizarana kadar 25dk pisirin. Limon ve hindistancevizi ununu çirpin, yogunlugunu akiskan ama çok da sivi olmayacak sekilde ayarlayin, bal ve propolisi damlatip karistirin. Soguyan çöreklerin üzerine gezdirip, bir iki saat bekletin ve servis yapin.

Not: Bu tarif 14 adet Sekersiz Propolisli Findikli Mini Çörek içindir.

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Polen ve Propolisli Ballı Güllaç

4 kisi için

 
  • 4 adet güllaç yapragi
  • 1 litre süt
  • 8 tatli kasigi BEE’O Antepfistikli Propolisli Ham Bal
  • 2 yemek kasigi bal

 

 

Çiçek aromasi isterseniz arzuya göre dilediginiz çiçekleri kullanabilirsiniz (lavanta, hanimeli, gül veya mürver çiçegi gibi) 

 

Üzeri için Antepfistigi tozu ve BEE’O ari poleni Sütü ilik olacak sekilde isitin. Bu asamada gül kullanacaksaniz sütü kaynatip kokulu güllerle birlikte ilinmasini bekleyip, kokusunun çikmasini saglamalisiniz. Ya da gül suyu kullanabilirsiniz. Çiçekleri içinden alip, içine bali koyup karistirin derin bir tepside sütün yarisini döküp güllaç yapragini islatin ve tabak büyüklügünde büzerek tam ortasina iki tatli kasigi Antepfistik ezmeli ham bali koyun gül böregi yapar gibi sarip çukur bir tabaga alin. Tüm güllaç yapraklarina ayni islemi yapin. Kalan sütü üzerlerine dökün, ortalarina polen ve Antepfistigini serpip buzdolabinda sogutun. Servis zamani tabagin etrafindaki sütü kasikla üzerinden gezdirin ve servis edin. Afiyetle! 

 

 

 

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar

Balli Antep Fistikli Atistirmalik Toplar

  • Bir kavanoz Bee’o Antepfistikli Propolisli ham bal
  • Iki yemek kasigi çia tohumu (yarim su bardagi ilik su ile karistirilacak)
  • Yarim su bardagi Antepfistigi (ögütülmüs)
  • 1 yemek kasigi hindistancevizi yagi
  • Yarim su bardagi hindistan cevizi unu
  • 20 damla Bee’o propolis
  • 6-7 damla vanilya özü

 

Bee’o Antepfistikli bali benmaride yumusatin. Çia tohumu ile karistirin. Tüm malzemeyi blenderda parçalayin. Buzdolabinda 1 saat dinlendirin. Parçalar alip avuç içinizde cevizden küçük toplar yuvarlayin. Antepfistigi kiriklarinin içinde harmanlayip tüm yüzeyini fistikla kaplayin. Servis tabagina alin.

 

Balli Kakaolu Atistirmalik Toplar

Balli Kakaolu Atistirmalik Toplar

  • Yarim kavanoz Bee’o Kakaolu Findikli Propolisli ham bal
  • 1 olgun muz
  • Çeyrek su bardagindan bir parmak az keten tohumu
  • (çeyrek su bardagi ilik su ile karistirilacak)
  • Yarim su bardagi findik (ögütülmüs)
  • 1 yemek kasigi hindistancevizi yagi
  • Yarim su bardagi keçiboynuzu unu
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 20 damla Bee’o propolis
  • 6-7 damla vanilya özü

 

Tüm malzemeyi blenderda parçalayin. Eger nemliyse biraz keçiboynuzu unu ekleyip karistirin. Buzdolabinda 1 saat dinlendirin. Parçalar alip avuç içinizde cevizden küçük toplar yuvarlayin. Kakaonun içinde harmanlayip tüm yüzeyine kakao ile kaplayin. Servis tabagina alin.

 

 

Bu tarif için Sef Aydan Üstkanat’a tesekkürlerimizle…

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ham Ballı Yulaf

Kahvalti ya da ara ögünde tüketebileceginiz çok pratik ve çok besleyici bir tarif!

Malzemeler;
4 yemek kasigi yulaf 
1 su bardagi süt (laktoz intoleransiniz varsa laktozsuz ya da badem sütü tercih edebilirsiniz.)
1 çay bardagi nar 
1 tatli kasigi ham bal 
1 adet elma 


Elmayi dilimleyin. Yulaf, süt ve elmayi bir tava içerisinde pisirin. Daha sonra tabaga aktarin. Iliyinca bal, propolis ve narlari ilave edin. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolis ve Ham Ballı Turp

Tamamen dogal, evde çok pratik bir sekilde hazirlayabileceginiz özellikle mevsim geçislerinde tüketmenizi önerdigim bir tarifim var!

Malzemeler:
1 adet siyah turp
2 tatli kasigi ham bal
10 damla propolis

Turbun basini ve içini kesip, 2 tatli kasigi ham bal ve 10 damla propolis ekleyin. Daha sonra basini kapak olarak kapatin ve 1 gece bekletin. Ertesi sabah tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolisli Ham Ballı İçecek

Mevsim geçislerinde evde hazirlayabilecegiz çok besleyici bir tarif paylasmak istiyorum.

Malzemeler:
1 su bardagi ilik su 
2 tatli kasigi ham bal 
2 ince dilim taze zencefil
1 ince dilim limon
1 tatli kasigi taze zerdeçal
10 damla Suda Çözünebilir Propolis Damla

1 su bardagi ilik suyun içerisinde önce bali daha sonra zencefil, zerdeçal ve propolisi ilave edip karistirin ve 15 dk bekletip tüketin. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ballı Meyveli Pancake

Sizler için besleyici bir pancake tarifim var! 


Balli Meyveli Pancake


1 su bardagi tam bugday unu
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 çay kasigi toz tarçin
6 yemek kasigi probiyotik yogurt
1 adet olgun muz
5 adet yaban mersini (Sevdiginiz mevsim meyvelerini de ekleyebilirsiniz)
2 adet yumurta
2 yemek kasigi ham bal 


Bir kapta kuru malzemeleri; tam bugday unu, kabartma tozu ve toz tarçini karistirin. Baska bir kapta ise yumurta ve yogurdu karistirin. Muzun yarisini çatal yardimi ile ezip, karisimin içerisine ilave edin. Son olarak kuru karisimi bu karisimin içerisine ilave edip karistirin. Bir kepçe yardimi ile tavaya döküp pisirin. Bu tariften 10 adet pancake çikacaktir. Pancakelerin üzerine muzun diger yarisini ve yaban mersinlerini koyup, bal ilave edip, 2 adet tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samanci'dan tarifler: Propolisli Ham Ballı Sağlıklı Atıştırmalıklar

Size çok pratik ve besleyici bir ara ögün tarifim var!

Malzemeler;
1 olgun avokado
2 tatli kasigi kakao tozu
3 yemek kasigi yulaf unu
10 adet hurma 
1 tatli kasigi ham bal
10 damla suda çözünür propolis


10 adet hurmayi sicak suda bekletip, çekirdeklerini çikartin. Daha sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Içerisinden küçük parçalar alip avuç içinizde yuvarlayin. 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Polenli Yulaflı Tarif

Sabahlari kahvalti yapacak vaktiniz yoksa size harika bir önerim var!

Malzemeler: 
•4 yemek kasigi yulaf ezmesi
•1/2 su bardagi süt 
•1 tatli kasigi kasigi Propolis Findik Kakao Ham Bal karisimi
•2-4 tatli kasigi Polen
•5 adet yaban mersini
•5 adet frambuaz 


Gece yatmadan önce yulaf ile sütü bir kavanozun içinde güzelce karistirin. Bir gece buzdolabinda beklemis ve yumusamis olan yulafi bir kaseye koyup üzerine yaban mersini, frambuaz veya sevdiginiz diger mevsim meyvelerini,  Kakao findik ham bal propolis karisim ve poleni ekleyin. Afiyet olsun!

Anlaşmalı Bankalar
Top

Sepetinizde Bulunan Ürünler