Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


BEE'O Taze Arı Sütü & BEE'O Propolis Arı Sütü Ham Ballı Karışımlarla beslenmenize değer katın!

BEE’O ailesi olarak arıların hediyelerini sofralarınıza taşıyoruz. BEE’O Taze Arı Sütü ve BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Ballı Karışımlar ile beslenmenize değer katmak mümkün! Bu blog yazısında, arı sütü nedir, arı sütü ne işe yarar, arı sütü faydaları, arı sütü nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz! Bu yazının sonunda, BEE'O Taze Arı Sütü ve BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Ballı Karışımlarla beslenmenize nasıl değer katabileceğini öğrenmiş olacaksınız.

Arı Sütü Nedir?

Arı sütü, arılar tarafından üretilen özel bir salgıdır ve arılar tarafından yavru arıların beslenmesi için üretilir. Literatürde "royal jelly" olarak da bilinir. Arı sütü, işçi arıların salgıladığı besin maddelerinin bir karışımıdır ve özellikle arıların ana arıyı beslemek için kullandığı doğal bir maddedir. Arı sütünün içeriği, proteinler, vitaminler, mineraller ve amino asitler gibi besin maddelerini içerir. Aynı zamanda arı sütünün içeriğinde sadece arı sütüne özgü 10-HDA ve Royalaktin adı verilen bazı özel bileşenler de bulunur.

Arı Sütü: Arı sütü, işçi arılar tarafından yutak üstü salgı bezlerinden salgılanır, kovanda yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılır.

Taze Arı Sütü: Taze arı sütü, krem kıvamında, beyazımsı, besleyici ve doğal bir arı ürünüdür ve işçi arıların salgıladığı besin maddelerinin bir karışımıdır. Taze arı sütü, arıların ana arıyı beslemek için kullandığı doğal bir maddedir. Arı sütünün ham madde kaynağı, polen, su ve baldır. Genç işçi arılar poleni tüketir ve sindirir. Sindirilen polen, süt salgı bezlerinde süt üretimi için kullanılır ve ağız boşluğuna verilir. Bu aşamada süt kıvamındadır, daha sonra koyulaşarak taze arı sütüne dönüşür.

Organik Arı Sütü: Organik arı sütü, doğal arıcılık yöntemleriyle üretilen ve kimyasal gübreler veya pestisitler kullanılmadan yetiştirilen arı kolonilerinden elde edilen özel bir üründür ve organik tarım sertifikasına sahip arıcılar tarafından kontrollü koşullarda üretilir. “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile kontrollü koşullarda üretilmiş BEE’O Taze Arı Sütü , organik sertifikalıdır.

Arı Sütü Ne İşe Yarar?

Bütün arılar doğduklarında benzer fiziksel özelliklere sahiptirler. Ancak, kovanda bir arı, içgüdüsel olarak yoğun miktarda arı sütü ile beslenir ve bu arı, diğerlerinden farklılaşarak kraliçe arıya dönüşür. Kraliçe arı, diğer arılardan iki kat daha büyük bir gelişim gösterir ve koloninin sürekliliğini sağlamak amacıyla her gün kovana 2000 yumurta bırakır. İşçi arılar sadece 45 gün yaşarken, kraliçe arı, arı sütü ile beslenerek 5 ila 7 yıl arasında yaşayabilir.

taze arı sütü faydaları

Arı Sütü Faydaları

Arı sütü, kraliçe arıların uzun ömürlerinin sırrıdır! Şehir hayatının hızlı temposuna karşı günlük yaşantınızı enerjik bir siz, arı sütü ile mümkün! Arı sütü, zengin besleyici içeriği ile büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesine ve hayatına değer katar. Ayrıca arı sütü, cildinizin ihtiyaç duyduğu nemin sağlanmasına yardımcı olan değerli doğal yağlar içerir. Arı sütü ilaç, kozmetik, takviye edici gıda ve diğer gıda endüstrilerinde doğal ve besleyici içerik olarak kullanılmaktadır.

Arı Sütü Nasıl Kullanılır?

Arı sütü; ham bal ve propolis ile birlikte tüketilebilir. Ayrıca, taze arı sütü saf haliyle tüketilebilir. Taze arı sütü, çocuklarda günde çeyrek ila yarım çay kaşığı, yetişkinlerde ise yarım ila 1 çay kaşığı kadar kullanılabilir. Arı sütünün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. Arı sütü içeren karışımlar ise çocuklar ve yetişkinler için günde en az 1 tatlı kaşığı kadar kullanılabilir. Yine, kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına tüketmek, arı sütü için doğru bir tercihtir.

Propolis Arı Sütü Ham Bal Karışımları

Propolis, arı sütü ve ham balın özel karışımı, doğal beslenmenize ekleyebileceğiniz harika 3 besini bir arada sunar! %100 doğal, fenolik ve flavonoidler bakımından zengin Anadolu propolisi ile, 10-HDA ve royalaktini, ham balın besleyici değerini bir arada sunan BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Ballı Karışımlar, hem sizlerin hem de çocuklarınızın beslenmesine değer katacak! Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen formülleri, okul döneminde de her mevsim yanınızda. BEE’O Propolis Arı Sütü Ham Ballı Karışımları incelemek için tıklayın.

Anlaşmalı Bankalar