Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Blog


RAMAZAN AYINI RAHAT GEÇİRMEK İÇİN ANADOLU ARI ÜRÜNLERİNİ BESLENMENİZE EKLEYİN!

Ramazan'da beslenme, Doğal Arı Ürünleri, Polen, Propolis

Ramazanda Beslenme

Ramazan ayında oruç tutarken sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulamak, vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerinin karşılanması için son derece önemlidir. Ramazan ayında beslenme programınızda arı ürünlerine de yer vermek beslenmenize değer katar.

Arı ürünleri propolis, arı sütü, ham bal polen ve arı ekmeği gibi çeşitli ürünleri içerir. Arının ürünleri, bir arının büyüyüp gelişmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için gerekli tüm besin ögelerini karşıladığı gibi insan beslenmesi için de gerekli olan karbonhidratlar, aminoasitler, yağ asitleri, vitaminler, lif, mineraller, fenolik ve flavonoidler gibi değerli besin maddelerini içerir.

Propolis Damla ile Beslenmenize Değer Katın!

Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, kovanlarını korumak için kullandığı tamamen doğal bir arı ürünüdür. Propolis, fenolik ve flavonoidleri doğal olarak içerir. Fenolik ve flavonoidler; antioksidan özelliktedirler ve vücutta oluşan hücresel atıkların uzaklaştırılmasına destek olurlar.

Arı Sütü ile Kraliçe Arılar Gibi Beslenin!

Arı sütü, arıların yavru beslemek için kullandığı bir besindir ve protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Kraliçe arı, yaşamı boyunca arı sütü ile beslenir. Arı sütü, başka hiçbir gıdada bulunmayan 10-HDA ve royalaktin gibi çok değerli yağ asitleri ve proteinleri de içeriğinde doğal olarak bulundurur. Ramazan ayında arı sütü tüketimi, değerli besin ögesi bileşimi sayesinde vücudunuzu zinde tutmaya ve enerjik hissetmenize destek olur.

Tatlı İhtiyacınızı Doğal Yollarla Karşılayın: Ham Bal

Ham bal, ramazan ayında tatlı ihtiyacını doğal yollarla karşılamak isteyenlerin tercihi olacak! 45°C'nin üzerinde ısıl işlem görmemiş ve 0,3 mm'nin üzerinde bir filtreden süzülmemiş ham bal, içeriğinde polenleri de doğal olarak barındırdığından tüm besleyici içeriği korunmuş halde iftar ve sahur sofralarında yer alır.

Ramazan’da Tek Tam Gıda: Polen

Polen, bitkilerin erkek üreme hücreleridir. Literatürde tek tam gıda olarak bilinen polen; A, C, E, D, K ve B grubu vitaminler, amino asitler, yağlar, lifler, karbonhidratlar, proteinler, polifenoller, fenolik ve flavonoid bileşenler, çinko, selenyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi önemli mineraller ve gerekli tüm elzem besin öğelerini içeriğinde doğal olarak bulundurur.

Ramazan ayında BEE’O Polen tüketimi, doğal demir içeriği ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, doğal çinko ve B2 vitamini içeriği ile yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. BEE’O Polen’i yetişkinlerin sahurda 2-4 tatlı kaşığı kadar, direkt ağızda çiğneyerek veya süt, meyve suyu, yoğurt, bal vb. gıdalarla birlikte tüketmesi önerilir.

Ramazan’da Doğal Probiyotik: Arı Ekmeği

Ramazan ayında sindirim problemleri sıkça görüldüğünden doğal probiyotik gıdaların tüketimi önem kazanır. Arı ekmeği (perga), polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilip bütün besin içeriğinin açığa çıktığı tamamen doğal bir arı ürünüdür. Kısaca polenin fermente halidir. Enzimlerle polenin dış zarının parçalanması bir fermentasyon işlemi olup, bu fermentasyonda Lactobacillus ve Bacillus gibi yararlı bakteriler gelişmektedir. BEE’O Arı Ekmeği’nin içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. BEE’O Arı Ekmeği’ni yetişkinlerin iftarda 1-2 tatlı kaşığı kadar, direkt ağızda çiğneyerek veya süt, meyve suyu, yoğurt, bal vb. gıdalarla birlikte tüketmesi önerilir.

Anlaşmalı Bankalar