Keçiboynuzu nedir, faydaları nelerdir?

Baklagiller ailesinden olan keçiboynuzu, Akdeniz ikliminde yetismekte olan bir agacin meyveleridir. Diger bir adi ise harnuptur. Kalsiyum ve demir açisinda da oldukça önemli bir besindir. 

Keçiboynuzu lifli bir yapiya sahiptir ve dogan antioksidan içerir. Bu özelligi sayesinde vücuttaki birçok sorunun düzelmesine katki saglayabilir.

 

Keçiboynuzunun Faydalari Nelerdir?

Keçi boynuzunun;

• Vücut direncinin artmasina  

• Kalp ve damar sagligina

• Tatli krizinin önlenmesine

• Anemiye

• Dis eti sagligina

• Akciger rahatsizliklarina

• Kemik erimesine

• Adet kramplarinin azaltilmasina 

gibi baska bir çok soruna olumlu yönde katki sagladigi bilinir. 

Keçi boynuzunu Nasil Tüketmeliyiz?


Her derde deva olan keçiboynuzu pek çok sekilde tüketilebilir. Kisiler keçiboynuzunu, ister pekmez, ister toz, isterse de kür ve nektar sekilde tüketebilir. Keçiboynuzu eger,  taze degilse ve oldukça sert bir yapiya sahipse bir süre temiz ve ilik suda bekletilip tüketilebilir. Genelde çok daha kolay sekilde tüketebilmek için keçiboynuzunun pekmez olarak alinmasi tavsiye edilir.

NOT: Ilaç degildir. Hastaliklarin tedavisi amaciyla kullanilamaz. Daha detayli bilgi için doktorunuza danisin.

Keçiboynuzu satin almak için tiklayin

Anlaşmalı Bankalar
Top

Sepetinizde Bulunan Ürünler