Arı Ekmeğinin Faydaları
Arılar, doğada sürdükleri yaşamları boyunca toplamış
oldukları polenleri kendi enzimleri ile birleştirir ve petek gözlerinde
saklarlar ve bir nevi kendi ekmeklerini meydana getirirler. Ortaya çıkardıkları
bu ürün ise arı ekmeği olarak
adlandırılır. Tamamen doğal, vitamin, mineral ve protein açısından oldukça
zengin olarak ele alabileceğimiz bu ürün, kovanda arılara fayda sağladığı kadar
insanlar için de oldukça değerli bir besin kaynağıdır. %100 doğal bir yapıda
olan arı ekmeği, çocuklar ve yetişkinler için etkili bir ek gıda şeklinde
kullanıldığında, doğal probiyotik içeriği sayesinde sindirim kolaylığı sağlar.
BEE’O markası olarak bizler de arı ekmeğini, sözleşmeli
arıcılık modelimiz ile kovandan sofraya prensibiyle tamamen kontrollü
koşullarda üretiyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yer alan
laboratuvarlarımızda kalitesini ve gıda güvenliğine uygunluğunu doğruluyoruz.
Size en saf ürünleri sunmak için uzman Ar-Ge ekimizle beraber çalışıyoruz. Tüm
gıda güvenilirlik testlerinden ve kalite kontrol aşamalarından başarıyla geçen
arı ekmeği ürünümüz, besin değeri açısından en iyi olarak anılan gıda
ürünlerinden bir tanesidir.
Arı Ekmeğinin İçinde Hangi Etken Maddeler Var?
Arı ekmeği incelendiğinde,
insan beslenmesi açısından pek çok faydalı madde içerdiği ortaya çıkmaktadır;
Bunlar aminoasitler, organik asitler, fenolikler, flavonoidler, polifenoller,
lifler, protein, lipid, karbonhidrat, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri, C
vitamini, E vitamini, A vitamini, D vitamini, K vitamini, Manganez, Magnezyum,
Kalsiyum, Potasyum, Çinko, Bakır, Demir, Fosfor mineralleridir.
Arı Ekmeğinin Faydaları
• Arı
ekmeği, probiyotik mikroorganizmalar içerir. Probiyotik mikroorganizmalar
sindirim sistemini ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
• Doğal
demir içeriği ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda
bulunur.
• Doğal
çinko içeriği ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
• Doğal
demir içeriği ile yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur
• Doğal B2
Vitamini içeriği ile yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur
• Doğal
çinko içeriği ile normal saçın, tırnakların ve cildin korunmasına katkıda
bulunur.
• Doğal B2
Vitamini içeriği ile normal cildin ve görme yetisinin korunmasına katkıda
bulunur.
Arı Ekmeği Nasıl Tüketilmelidir?
Arı ekmeği nasıl tüketilir sorusuna ilk olarak
verebileceğimiz cevap, kişinin kendi tercihine göre doğrudan çiğneyerek ya da başka bir yiyecekle
karıştırarak tüketilebileceğidir. Hem organik hem helal sertifikasına sahip
olan BEE’O Arı Ekmeği, çocuklarda
günde 1 tatlı kaşığı, yetişkinlerde ise 2 tatlı kaşığı kullanılabilir. Yoğurt, süt, meyve suyu vb. ürünlerin
içerisine karıştırılarak tüketilmesi de tavsiyeler arasındadır.
Satın aldığınız BEE’O arı ekmeğini mutlaka kuru bir ortamda
ve en fazla 24 dereceyi geçmeyen bir oda sıcaklığında muhafaza etmeniz
önerilir. Ayrıca bu ürünle ilgili olarak dikkat etmeniz gereken bir başka
husus, 12 aylıktan küçük bebeklere direkt bal ya da bu tip bal içeren arı
ürünlerinin yedirilmemesi gerektiğidir.
