Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim

Sepetinizde Bulunan Ürünler

Ham Bal

Bal, kovandan alndığı ham hali ile tüketilebilen bir gıdadir. Ama bal kovandan elde edildikten kısa bir süre sonra katılaşır yani kristallesir. Halk arasında bu durum şekerlenme olarak da adlandırılır. Aslında bu tamamen doğal bir olaydır ve bal hali ile de tüketilebilir. Ancak tamamen doğal olan ve sadece fiziksel bir değişim olan bu durumu engellemek için, ballara pastörizasyon dedigimiz, 65-76°C aralığında yüksek sıcaklık işlemi uygulanmaktadir. Süt ve meyve sularını raf ömrünü sağlamak amacıyla uygulanan bu işlemin ballara uygulanması hiç gerekli değildir. Zaten bal kovandan çıktığı haliyle bozulmayan, raf ömrü çok uzun bir gıdadır. Bu işlemin bala uygulanıyor olmasının tek amacı; balların, raflarda daha uzun süre seffaf ve berrak bir şekilde kalmasını sağlamaktadır. Ancak bal 45°C’nin üzerinde ısıtıldığında, besin değeri azalmaktadir. Içerisindeki enzimler, proteinler, vitaminler ve fenolik flavonoid yapıdaki değerli bileşenler zarar görmektedir. Bu sebeple balın pastörize ve filtre edilmemiş ham hali ile tüketilmesi daha doğrudur.

Anlaşmalı Bankalar